Beşir Atalay'dan CHP'ye çok sert sözler

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay gündeme ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti sözcüsü Haluk Koç hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Beşir Atalay'dan CHP'ye çok sert sözler
CHP sözcüsü Haluk Koç'un Başbakan Davutoğlu ile ilgili çok seviyesiz ifadeler kullandığını söyleyen Beşir Atalay, 'Kendisi de seviyesizliğin farkında bunlar suç değildir diyor. Bunlar çok zevzek ifadeler. Başbakanımızın otoritesini tartışıyor. Sen kim oluyorsun? Sen ana muhalefet partisi lideri son kongrede ne duruma düştü ona bak. Kendisini destekleyeceğim diyen 900 küsür delegenin 250'si oy vermedi. Öyle seçildi. Biz bunları gündeme taşımadık. Bizim genel başkanımız katılan bütün delegelerin oyunu alarak genel başkan seçildi. O sözleri ben burada tekrar etmekten hicap duyarım. Türkiye'nin bir anamuhalefet sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz' dedi.

Atalay'ın konuşmasından satır başları;


Yapılan reformlarda sıradan vatandaşları rahatsız edecek düzenlemeler yok.

Bigöl'de olduğu gibi önceden istihbarat alınmasına rağmen ilgili kişiler hakkında mahkeme kararı çıkarılamamakta ve iki şehidimizle sonuçlanıyor olay.

Temel misyonumuzda değişiklik olmayacak.

12 Eylül ile bugünü mukayese etmek tutarsızlıktır. 12 Eylül'de 1 ay gözaltında kaldım.

Türkiye zarar görürse kendisi zarar görür. Burada çok ciddiyetsiz bir ifadeyle CHP'nin sözcüsü Başbakanımızla ilgili çok seviyesiz ifadeler kullanıyor.

Kendisi de seviyesizliğin farkında bunlar suç değildir diyor bir yerinde. Çok zevzek ifadeler. Sen kim oluyorsun? Sen ana muhalefet partisi lideri son kongrede ne hale düştü sen ona bak.

Bizim genel başkanımız katılan bütün delegelerin oyunu alarak genel başkan seçildi.

O sözleri ben burada tekrar etmekten hicap duyarım.

Türkiye'nin bir ana muhalefet sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz.

Biz CHP gibi vatandaşa tepeden bakan bir parti olmadık olmayacağız.

ÇÖZÜM SÜRECİ


Partimizin hükümetimizi kararlığı devam ediyor. Adımlar attık atmaya devam edeceğiz. Yol haritasının büyük bölümü hazırlandı. Yeni diyaloglar gündemde önümüzdeki günlerde bilgilendirileceksiniz. Bu sadece Türkiye'yi değil bölgeyi ilgilendiren konudur. Taraflardan biri elinden geleni yapmazsa karşısında halkı bulacaktır.

Akil insanları tekrar toplantıya çağıracağız.

Son olaylardan zararı HDP görmüştür, kendileri de bunu anladı.

Çözüm süreci ile ilgili kararlılık devam ediyor önceden belirlenen takvim işliyor.

Hakim, savcı ve akademisyenlerin özlük haklarının düzeltilmesi için Meclis'te son çalışmalar yapılıyor.

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ

Akademik teşvik ödeneği getiriliyor. Akademik hayatın cazibesi arttırılmak hedefleniyor.

Yargı mensuplarının daima ihtiyaçlarını rahat karşılayan tarafsız karar veren kişiler olması gerekir. Uluslararasında da geçmişteki medeniyetlerde de bu böyledir. Yargı mensuplarının kendi kendilerine yetmesi lazım.

HSYK

HSYK seçimlerinden sonra yargı kurtuldu. Dar bir grubun eline geçmemesini çok önemli buluyorum.

BM Güvenlik Konseyi üyeliği için seçim var, adaylığımız söz konusu İnşallah oaradan iyi haber alırız.

SORULAR

Öcalan'ın şartları ve konum değişikliği, Akil insanların İmralı'ya gideceği:

Öcalan'ın yerinin değişeceği gündemimizde yok, ancak önümüzdeki süreçte hareketlilik göreceksiniz. Yol haritasını hükümetimiz açıklamadan benim söylemem doğru olmaz.

Yergı reformununa CHP itirazı ve AYM'ye götüreceği açıklaması;

CHP'nin AYM'ye götürmediği yasa yok zaten buna da şaşırmadım yani.

Barzani'nin koridor talebi:

Biz Türkiye olarak insani yardım gönderdik. Sanırım Barzani oraya silah gönderecekse bir yolunu bulur. Bu konuda hükümetimiz açıklama yapacaktır.

RUDAW mühabirinin sorusu: Barzani'nin PYD yöneticileri ile toplantı yapması ve Kobani'ye yardım sözü vermesi, kantonları tanıyacağını açıklaması Türkiye ile Kuzey Irak Kürt Yönetimi aranızdaki ilişkilerinizi etkiler mi?

Barzani ve yönetimi ile ilişkilerimiz her seviyede olumlu seyreder. Kuzey Irak ile Türkiye arasında itilaf olmaz. Hükümet gerekli açıklamaları yapar benim bu konuda açıklama yapmam doğru olmaz.

Logosu sizin partinin logosuna benzeyen Osmalı Ocakları adlı kuruluşun sizin parti ile bir ilişkisi var mı?

Bu kuruluşla AK Parti'nin hiç bir bağı yoktur. Bizim gençlik ve kadın kollarımız var böyle kuruluşlarla bizim hiç bir ilgimiz yok.