Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Burdur’da İlahiyat Fakültesi Temel Atma Törenine Katıldı

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAÜK) İlahiyat Fakültesi’nin temel atma törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Burdur’da İlahiyat Fakültesi Temel Atma Törenine Katıldı
Hiç kimsenin ne sokakları terörize etmeye ne de devleti ele geçirerek 'devleti ben yöneteceğim' deme hakkı olmadığını söyleyen Kurtulmuş, “Buna Türkiye demokrasisi adına müsaade edemeyiz. Türkiye'nin gelişmesi adına müsaade edemeyiz, Türkiye'nin geleceği adına müsaade edemeyiz" dedi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, MAKÜ İlahiyat Fakültesi’nin temel atma töreni öncesi MAKÜ Camii inşaatında incelemelerde bulunarak, Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı’dan bilgi aldı. Türkiye’nin son yıllarda kalkınmadaki yükselişine değinen Kurtulmuş, Türkiye’de 200’ün üzerinde üniversite bulunduğunu ve artık velilerin çocuklarını okutmak için uzağa göndermediğini, memleketlerinde okutmaya çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye’nin 12 yıllık yükselişi ile iftihar ettiklerini dile getiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bunun arkasında büyük bir ekonomik ve siyasi reform iradesi var. Türkiye, geçtiğimiz 12 yıllık süre içerisinde bütün bunları yaptı, başardı, bunlarla iftihar ederiz. Elimizdeki imkanlar arttığı sürece daha iyilerinin yapılması da mümkündür" dedi.

Yeni Türkiye dönemine geçildiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Yeni Türkiye ile eski Türkiye arasındaki en temel fark, eski Türkiye'nin ceberut devlet anlayışından yeni Türkiye, kerim devlet anlayışına dönüştü. Vatandaşıyla barışmış bir devlet anlayışı, vatandaşını, farklılıklarını zenginlik olarak kabul eden bir devlet anlayışı. Türkiye'de herkesin kimliğinden, kendi kültüründen, değerlerinden övünerek yaşama zeminini hazırlayan bir devlet anlayışıdır" diye konuştu.

Türkiye’nin huzurunu bozacak hiçbir davranışa müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Kurtulmuş şöyle konuştu:
"Bu huzur ortamından istifade ederek bir takım bahanelerle karıştırmak isteyenlerin de asla Türkiye'yi karıştırmaya muvaffak olamayacaklarını bir kere daha ifade etmek istiyorum. Özgürlüklere sonuna kadar evet, herkesin neyi istiyorsa onu, sokağa çıkarak, protesto, mitingler yaparak, resmi bir şekilde, legal bir şekilde dile getirmelerine sonuna kadar evet. Herkesin örgüt kurmasına, sivil toplum kuruluşu kurmasına sonuna evet ama hiç kimsenin ne sokakları terörize etmeye ne de devleti ele geçirerek 'devleti ben yöneteceğim' deme hakkı vardır. Buna Türkiye demokrasisi adına müsaade edemeyiz. Türkiye'nin gelişmesi adına müsaade edemeyiz, Türkiye'nin geleceği adına müsaade edemeyiz. Eğer sokakların karışmasına, karıştırılmasına göz yumarsak ya da bir takım paralel çeteler tarafından Türkiye'de devlet nizamının ele geçirilmesine müsaade edersek, Burdur'a üniversite binası yapamayız, yol yapamayız."
MAKÜ İlahiyat Fakültesi’nin hayırlı olmasını dileyen Kurtulmuş, konuşmasının bitiminde hayırseverlere çağrıda bulunarak, yatırım yapmalarını istedi. Konuşmaların ardından MAKÜ İlahiyat Fakültesi’nin temeli Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Burdur Valisi Hasan Kürklü, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı’nın butona basması ile atıldı.
Kaynak: İHA