Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Burdur'da

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hiç kimsenin ne sokakları terörize etmeye ne de devleti ele geçirerek 'devleti ben yöneteceğim' deme hakkı vardır. Buna Türkiye demokrasisi adına müsaade edemeyiz. Türkiye'nin gelişmesi adına müsaade edemeyiz, Türkiye'nin geleceği adına müsaade edemeyiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Burdur'da
Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İlahiyat Fakültesi'nin temel atma törenine katılan Kurtulmuş, Türkiye'nin son yıllardaki kazanımlarının, yakaladığı kalkınma hızının takdire şayan olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 200'ün üzerinde üniversiteye sahip olduğunu belirten Kurtulmuş, insanların çocuklarını uzağa göndermeden memleketlerinde okutmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Türkiye'nin son yıllarda önemli bir gelişme kaydettiğini ifade eden Kurtulmuş, "Bunun arkasında büyük bir ekonomik ve siyasi reform iradesi var. Türkiye, geçtiğimiz 12 yıllık süre içerisinde bütün bunları yaptı, başardı, bunlarla iftihar ederiz. Elimizdeki imkanlar arttığı sürece daha iyilerinin yapılması da mümkündür. Önemli değişimler ve gelişmelerdir bunlar" diye konuştu.

Türkiye'de son 12 yılda yaşanan en önemli gelişmenin devletin zihniyeti olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, yolların, köprülerin, üniversitelerin yapılabileceğini ama zihniyeti değiştirmenin en zor işlev olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin yeni Türkiye dönemine geçtiğini anlatan Kurtulmuş, "Yeni Türkiye ile eski Türkiye arasındaki en temel fark, eski Türkiye'nin ceberut devlet anlayışından yeni Türkiye, kerim devlet anlayışına dönüştü. Vatandaşıyla barışmış bir devlet anlayışı, vatandaşını, farklılıklarını zenginlik olarak kabul eden bir devlet anlayışı... Türkiye'de herkesin kimliğinden, kendi kültüründen, değerlerinden övünerek yaşama zeminini hazırlayan bir devlet anlayışı..." diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'de artık devletin vatandaşıyla barıştığını, bu alanda önemli adımlar atıldığına işaret ederek, huzuru bozacak hiçbir davranışa müsaade etmeyeceklerini vurguladı.
Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu huzur ortamından istifade ederek bir takım bahanelerle karıştırmak isteyenlerin de asla Türkiye'yi karıştırmaya muvaffak olamayacaklarını bir kere daha ifade etmek istiyorum. Özgürlüklere sonuna kadar evet, herkesin neyi istiyorsa onu, sokağa çıkarak, protesto, mitingler yaparak, resmi bir şekilde, legal bir şekilde dile getirmelerine sonuna kadar evet. Herkesin örgüt kurmasına, sivil toplum kuruluşu kurmasına sonuna evet ama hiç kimsenin ne sokakları terörize etmeye ne de devleti ele geçirerek 'devleti ben yöneteceğim' deme hakkı vardır. Buna Türkiye demokrasisi adına müsaade edemeyiz. Türkiye'nin gelişmesi adına müsaade edemeyiz, Türkiye'nin geleceği adına müsaade edemeyiz. Eğer sokakların karışmasına, karıştırılmasına göz yumarsak ya da bir takım paralel çeteler tarafından Türkiye'de devlet nizamının ele geçirilmesine müsaade edersek, Burdur'a üniversite binası yapamayız, yol yapamayız."
Reformlara sonuna kadar devam edilmesi gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, demokrasinin daha da kökleşmesinin sağlanmasını istediklerini kaydetti.

Kurtulmuş, ülkenin dirliğini, birliğini koruyacak, vatandaşın, sokaktaki insanın güvenliğinin sağlayacak her türlü tedbiri alarak Türkiye'nin ileriye doğru aydınlık şekilde yürümesi gerektiğini ifade etti.

Kurtulmuş, hayırseverlere de üniversiteye destek vermeleri için çağrıda bulundu.
Kaynak: AA