'Av Yasağına Öfkelenen Vatandaş Öfkesini Tabeladan Çıkartıyor'

Yatağan ilçesinde av yasağıyla ilgili tabelaların kurşunlandığı veya yerlerinden söküldüğü öne sürüldü.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün ağaçlandırma sahalarının bulunduğu alanlarda ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Şube Müdürlüğü tarafından 500 kınalı kekliğin salındığı bölgede, Merkez Av Komisyonunca 3 yıl süreyle av yasağı uygulaması başlatılmıştı.
Av yasağının bulunduğu bölgelere, ilgili kurumlarca uyarıcı levhalar asıldı. "Avlanmak yasaktır" yazılı tabelalarının ikisinin kurşunlandığı, birinin de söküldüğü belirtildi.
Nebiköy Mahalle Muhtarı Mustafa Ali Karataş, vatandaşların av yasağına tepkileri nedeniyle böyle bir harekette bulunabileceğini söyledi.

Av yasağı nedeniyle bölgedeki yaban domuzu sayısında büyük artış yaşandığını, bahçe ile tarlalardaki bitkilere zarar verdiklerini ifade eden Karataş, "Domuzlar vatandaşın bahçesine girerek bitkilerine veya ekinlerine zarar veriyor. Bu nedenle vatandaşlarımız ciddi mağduriyet yaşıyor" dedi.

Özellikle geçimini tarımdan sağlayan vatandaşlar için bölgedeki av yasağının kaldırılmasını veya domuz sürek avı düzenlenmesini isteyen Karataş, bununla ilgili olarak gerekli başvuruları yaptıklarını kaydetti.

Yatağan Avcılar, Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Akalp de mahalledeki tabelalardan birinin 9 milimetrelik bir tabanca, diğerinin av tüfeği saçmasıyla kurşunlandığını belirtti.

Resmi kuruluşuna ait bir tabelaya zarar verilmesini kimseye yakıştıramadığının altını çizen Akalp, "Vatandaşın av yasağına tepkisini böyle bir yol izleyerek göstermesi bizleri üzmüştür. Bölgede yaşanan sorun, 22 Ekim'de kulübümüzün öncülüğünde düzenlenecek Av ve Yaban Hayatı toplantısında görüşülecek" diye konuştu.

Kaynak: AA