29 Ekim'de Yeni Adres 'Yeni Bina'

29 Ekim Resepsiyonunda bir ilk daha yaşanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez ev sahipliği yapacağı resepsiyon, bu yıl Beştepe’deki yeni Cumhurbaşkanlığı binasında yapılacak.

29 Ekim'de Yeni Adres 'Yeni Bina'
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için hazırlanan davetiyelerde 'Cumhuriyet'in 91. yıldönümü vesilesiyle 29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 19.00'da Cumhurbaşkanlığı'nda (Beştepe) düzenlecek kabul törenine katılımlarını...” ifadesi yer aldı.

Buna göre resepsiyon, Çankaya Köşkü'nde değil Cumhurbaşkanlığı'nın 29 Ekim'e kadar taşınma işlemlerini tamamlayacağı Beştepe'deki binada yapılacak.

Çankaya Köşkü ise Başbakanlığa devredilirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Köşkü sadece makam ve davetler için kullanacak. Başbakan Yardımcılıkları ise, Merkez Bina'daki yerlerinde kalacak. Yeni Saray, çok özel bir mimari ile yapıldı. İçerisinde binden fazla oda bulunan yeni binada, çok sayıda resepsiyon ve program salonu bulunuyor. O salonlardan en büyük olanı 29 Ekim için özel hazırlanacak ve resepsiyonun düzenleneceği salon olacak. Yerleşkede ayrıca bir de rezidans bulunuyor. Ekim ayındaki taşınmanın ardından, kampüs içindeki diğer inşaat halindeki binaların bitirilmesi çalışmalarına hız verilecek. Bu binalar baharda tamamlanacak.