Ypg Güçleri Cenaze Taşıdı

IŞİD ile YPG güçlerinin Kobani’deki sokak savaşlarında bir ay geride kalırken, koalisyon güçleri tarafından 2 günde toplam 21 hava operasyonu gerçekleştirildiği açıklandı.

YPG militanlarının saldırılar sonucu yıkılan evlerden cenaze taşıması ise, kameralara yansıdı.
Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında süren sıcak çatışmalar 31’inci gününde de devam ediyor. Pazartesi ve Salı günlerinde toplam 21 hava operasyonu gerçekleştiren koalisyon güçlerinin, sabah saatlerinden bu yana ise yalnızca keşif uçuşu yaptığı gözlendi.

IŞİD MEVZİLERİNE İKİ GÜNDE 21 HAVA OPERASYONU
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan ordusu ve koalisyon güçlerinin, IŞİD’in Kobani’de ki mevzilerine Pazartesi ve Salı günlerinde toplam 21 hava operasyonu gerçekleştirildiğini açıkladı.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'in iki depolama yeri ve bir binasının yıkıldığı açıklandı. IŞİD militanlarının bir diğer depo olarak kullandığı yere, 2 binasına ve 3 konaklama yerine hasar verildiği belirtilen açıklamada, birer kamyonunun ve silahlı aracının da kullanılmaz hale getirildiği bildirildi.

YPG GÜÇLERİ CENAZE TAŞIRKEN GÖRÜNTÜLENDİ
Öte yandan, dün çatışmaların şiddetini arttırdığı kentte, YPG güçlerinin saldırılar sonucu yıkılan bir evin enkazından cenaze çıkardığı görüldü.

Çıkarılan cenazeyi bir araca yükleyen YPG’lilerin cenazeleri başka bir yere götürdükleri gözlendi.

KOBANİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ
ABD öncüğündeki koalisyon güçlerine ait jetlerin zaman zaman keşif uçuşu yaptığı Kobani’de silah seslerinin ise, sabah saatlerinden bu yana geçmiş günlere oranla azaldığı görülüyor. Kentte çatışmalar aralıklı olarak sürüyor.
Kaynak: İHA