Vali Balkanlıoğlu, Kumru İlçesini Ziyaret Etti

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kumru ilçesinde çeşitli temas ve incelemelerde bulundu.

Vali Balkanlıoğlu, Kumru İlçesini Ziyaret Etti

Vali İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Garip Gümüş ve İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç ile birlikte ilk olarak Kumru Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Vali irfan Balkanlıoğlu, burada Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Doğan Bozkurt, Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Bodur ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Vali Balkanlıoğlu, Kaymakamlığa geçerek, Kumru Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan’dan ilçenin sorunları, ihtiyaçları ve yapılan yatırımlarla ilgili brifing aldı. Kaymakam Aslan, ilçenin tarihçesi, coğrafyası, tarım, kamu hizmetleri, eğitim, güvenlik, sağlık ve planlanan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Vali Balkanlıoğlu brifingin ardından yaptığı açıklamada, “Kumru ilçemize gelirken gördüm ki yolu düzgün ve standartların üzerinde. Manzarası güzel. Kumru, tabiat güzelliği açısından en güzel ilçelerimizden birisi. Orman, yeşillik, vadiler. Farklı bir güzellik hakim. Kumru İlçemizde fazla sorun olmadığını görüyoruz” dedi

Vali Balkanlıoğlu, eğitim konusuna özellikle önem verilmesi ve başarının yükseltilmesi gerektiğinin altını çizerek, eğitimde öğretmen, öğrenci ve veli unsurunun çok önemli olduğunu belirtti ve moral- motivasyona vurgu yaptı.

Sağlık konusuna da değinen Vali Balkanlıoğlu, yeni hastane binaları yapılmasının ihtiyaç olduğunu, doktor ve hastane personelinin de hasta yakınlarına karşı toleranslı davranması gerektiğinin altını çizdi. “İlçede ürün çeşitliliğine gidilip, tarımsal alanda çalışmalar yapılmalı. Fındığa bağlı kalınmamalı” diyen Balkanlıoğlu, ilçeye ulaşımın kolaylığına dikkat çekti ve turizm potansiyeli de mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, sözlerini tamamladı. Brifingin ardından Kumru Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu’ndan belediye çalışmaları ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Ordu’nun Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte hizmet açısından belediyelerin işlevinin daha da arttığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Büyükşehir statüsü, seçilmiş kişilerin daha ön plana çıktığı bir sistem. Hizmet alanların genişlediği bir sistem. Bu sistem içinde belediye başkanlarımızın daha çok gayret etmesi ve çalışması gerekiyor. Halkın teveccühü ile seçilmek güzel bir duygudur. Sizlerin seçildiği makam, insanlarımıza hizmet makamıdır. Ordu’daki yerleşim alanlarında dağınık bir yapı var. Bu da hizmet götürmede bazı zorluklar ve sıkıntılar yaratıyor. Ama bu zorlukları aşarak vatandaşımıza hizmet götürmek gerekiyor. Bu anlamda hizmet ve idare bir bütündür. Bizler de sizlerin halkımıza sunacağı hizmetlerde elimizden gelen katkıyı ve desteği vereceğiz” dedi.

Vali Balkanlıoğlu Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Kızılay Kumru Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen Türk Kızılay’ı Gönüllü Kan Bağışı Kampanyası’na katıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu burada kan bağışında bulunan vatandaşlara “Verdiğiniz kanla bir hayat kurtarıyorsunuz. Bir kişinin hayatını kurtarmak, bütün insanlığın hayatını kurtarmaktır. En büyük hizmet, insana yapılan hizmettir. Sizleri tebrik ediyorum” diyerek, kan bağışının önemine dikkat çekti. Vali Balkanlıoğlu, daha sonra Kumru ilçesi Şehitler Bulvarı’nda bulunan ve yağan yoğun kar yağışı sonucu çatısı çöken halı sahada da incelemelerde bulundu.

Vali Balkanlıoğlu, halı sahadaki incelemelerinden sonra, Erçallar firmasına ait fındık entegre fabrikasını ziyaret ederek, şirket müdürü Ahmet Kurudere’den bilgi aldı.

Vali ve beraberindekiler, Kumru ilçesindeki temas ve incelemelerinin ardından Korgan’a hareket etti.
Kaynak: İHA