Turizm Acente Temsilcileri Milas'ı Gezdi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) bağlı Bodrum'da faaliyet gösteren seyahat acentelerinin temsilcileri, Milas ilçesindeki ören yeri ve kazı alanlarını gezdi.

Bodrum'u ziyaret eden yabancı turistlerin, Milas'ı da görmelerini sağlamak amacıyla Milas Kaymakamlığınca düzenlenen geziye katılanlara, ilçe hakkında sunum yapıldı. Geziye katılanlar, Hekatomnos Anıt Mezarı ve çevresindeki restorasyon çalışmaları, Hacı Ali Ağa Konağı ve Labranda Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.
Milas Kaymakamı Fuat Gürel, yaptığı açıklamada, Bodrum'un Milas'tan ayrı düşünülemeyeceğini söyledi.

TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel'den kurulun adına Milas'ı da eklemelerini istediklerini anlatan Gürel, Milas'ın kültürel varlık bakımından dünyanın sayılı ilçelerinden olduğuna işaret etti. Gürel, Hekatomnos Anıt Mezarı'nın UNESCO'nun Dünya Geçici Miras Listesi'ne alındığını hatırlattı.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçenin devam eden ve yapılması planlanan restorasyon çalışmalarıyla 5 yıllık süreçte daha yaşanacak bir yer haline geleceğini belirtti.

Turizm konusunda ilçede eksik kalan vizyonun seyahat acenteleri aracılığıyla tamamlanmasını istediklerini anlatan Tokat, Milas'ın Bodrum ile yabancı turistlere evsahipliği yapmaktan mutluluk duyacağını dile getirdi.
TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, ilçeyi tanımanın kendilerini heyecanlandırdığını, turizm rotasına Milas'ı ekleyerek, tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Gökbel, Kaymakam Gürel'in talebini yerinde bulduklarını, Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu'nun adının, Bodrum-Milas Yürütme Kurulu olarak anılmasını sağlayacaklarını bildirdi.
Kaynak: AA