Koreliler milyar dolarlık yatırıma geliyor

Koreli asker ve öğretmen fonları Kanal İstanbul, 3’üncü köprü gibi Türkiye’nin dev projeleri hakkında bilgi almak için geliyor.

Koreliler milyar dolarlık yatırıma geliyor
Türkiye yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Bu yılın ilk 8 ayında 8 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çeken Türkiye, kredi derecelendirme kuruluşlarının haksız değerlendirmelerine inat yabancı yatırımcılardan büyük ilgi görüyor.

‘Risksiz ülke' olarak görülen Türkiye'ye son olarak Kore'den de bir yatırım heyeti geliyor. Kore'nin en büyük kamusal 25 fonun yöneticileri, Türkiye'nin dev projelerine yatırım yapmak ve sermaye piyasaları hakkında bilgi almak için İstanbul'u ziyaret edecek.

Askeri ve öğretmen yatırım fonlarından oluşan dev sermaye yöneticilerine, Kanal İstanbul, 3'üncü Köprü, alt yapı projeleri ve gayrimenkul yatırımları hakkında bilgi verilecek. Türk Sermaye Piyasalarının eğitim kuruluşunun (SPL) organize ettiği proje 16-17 ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

10 milyar dolarlık bütçe

‘SPL-KOFIA Portföy Yöneticileri Global Alternative Investment Eğitim Programı' adıyla gerçekleşecek organizasyon hakkında bilgi veren SPL Genel Müdürü Serkan Karabacak şunları söyledi: “Kore'nin en büyük yatırım fonlarını 2 gün boyunca İstanbul'da misafir edeceğiz. Bu kapsamda ülkemizdeki sermaye piyasası işleyişi ve yatırım imkanları hakkında bilgi vereceğiz. Bu kişiler Türkiye'ye ciddi şekilde yatırım yapmaya geliyor.

1 yatırımcının en az 1 milyar dolar ila 10 milyar dolar arasında yatırım bütçesi bulunuyor.”

Kanal İstanbul'a bakacaklar

Karabacak, Koreliler'in Türkiye'yi risksiz ve karlı bir ülke olarak gördüklerini belirterek “Program çerçevesinde Kanal İstanbul, 3'üncü köprü, alt yapı projeler ve gayrimenkul yatırımları hakkında bilgilendirmede bulunacağız” dedi. Organizasyon kapsamında BDDK ve Hazine Müsteşarlığı'nda da yetkili kişilerin sunum yapacağını belirten Karabacak “Bu tür fonlar risk almayı tercih etmezler. Garanti projelere yatırım yaparlar. Türkiye'nin kredi notunun bu tür fonların gözünde bir önemi yok. Hazine garantisi olması yeterli” diye konuştu.