'Fırın Kurusu' Ekmeğine İlgi Artıyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yöreye özgü olarak pişirilen ve uzun süre bayatlamadan kalabildiği belirtilen "fırın kurusu" ekmeğine vatandaşlar ilgi gösteriyor.

İlçedeki bir pide fırının sahibi Yücel Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, pişirildikten sonra bir gün dışarıda bekletilen ve kavrulmak üzere tekrar atıldığı fırında 3 gün kalan ekmeğin 2 yıl bayatlamadan kalabildiğini ileri sürdü.
Fırın kurusu ekmeğini şeker hastaları ve mide rahatsızlığı olanların kolaylıkla tüketebileceğini aktaran Yalçın, "Bazı yerlerde 'peksimet' diyorlar. Diyet için çok güzel bir yiyecek. 7 aşamadan geçerek yapılıyor. Çok hafif ve mideye yararlı" dedi.

Ekmeğin kilosunu 6 liradan sattıklarını aktaran Yalçın, "5 kiloya 37 adet fırın kurusu düşüyor. Tanesi 75 kuruşa geliyor. 2 yıl boyunca taze kalmasını garanti ediyoruz. Mutfağa konulmamalı çünkü yemek buharı yumuşatıyor. Evin herhangi bir yerinde saklanabilir" diye konuştu.

Yalçın, fırında 15 yıldır sadece fırın kurusu ekmeği yaptığını belirterek, ekmeğe gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiğini, vatandaşların ilgisinin de son yıllarda arttığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA