Cenaze Namazı Kıldırmak İçin Bile İmam Bulamayan Köylüler İsyan Etti

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Sincansarnıç köyü sakinleri, aylardır camilerine imam tayin edilmemesine isyan etti.

Cenaze Namazı Kıldırmak İçin Bile İmam Bulamayan Köylüler İsyan Etti

Sincansarnıç sakinleri, köy imamlarının tayin olup gitmesinin ardından imamsız kaldı. Yaklaşık 4 aydır imamsız olan köye emekli imamlar giderek namaz kıldırıyor. Vatandaşlar, imamlarının Ramazan umresine gittikten sonra tayin isteyerek köyden ayrıldığını, o günden beri imamsız kaldıklarını belirtti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda açıklama yapan köy muhtarı Ramazan Tosun, halktan para toplayarak köye belirli bir ücret mukabili emekli imam çağırdıklarını söyledi


MÜFTÜLÜKTEN İMAM İSTEDİ, BELEDİYEYE YOLLADILAR
İmam talebinde bulunduğu müftülük kendisini belediyeye yolladığını ileri süren Tosun, “İlçe müftülüğümüze bu konuyu ilettiğimde bana belediyeye gitmemi söylediler. Belediye başkanlığına gittim. Oradaki yetkililere derdimi anlattım, yetkililer çok şaşırdı. Bu konuda belediyenin herhangi bir yetkisinin olmadığını, sadece bu iş için araç tahsis edebileceklerini söylediler. Peki biz derdimizi kime anlatacağız? Bayram namazlarını ve cuma namazlarını da geçtik, cenazemiz olursa ne yapacağız?” diye dert yandı.

Sincansarnıç sakinleri, civardaki 20 haneli köylerde bile imam olduğunu, 200 hanelik köylerine aylardır imam tayin edilmediğini söyledi.

Kaynak: İHA