Belçika’da 127 Kiloluk ‘sağlık Bakanı’ Tepki Çekti

Belçika’da 127 kiloluk Sağlık Bakanı Maggie De Block, obeziteyle mücadelede insanlara iyi bir örnek teşkil etmediği gerekçesiyle tepki topladı.

Belçika’da 127 Kiloluk ‘sağlık Bakanı’ Tepki Çekti

Sağlık Bakanı olmasına rağmen aşırı kilosuyla dikkat çeken ve obeziteyle mücadele için görevlendirilen De Block, kilosu nedeniyle tepki gördü. Belçika’da birçok kesim De Block’un Sağlık Bakanlığı görevine uygun olmadığını dile getirdi. Belçikalılar, aşırı kilolu olan bir bakanın obeziteyle mücadelede iyi bir örnek olmayacağını ifade ederek bunun “şaka” gibi bir durum olduğunu dile getirdi.

Kendisine yapılan birçok eleştiriye rağmen 25 yıl boyunca doktorluk yapan De Block ise kendisini savunarak, “Biliyorum, iyi bir model değilim fakat önemli olan ambalaj değil, insanlar içinde ne olduğuna bakmalı” dedi

Belçika’da oldukça popüler olan ve geleceğin başbakanı olarak lanse edilen 52 yaşındaki politikacının Sağlık Bakanı olarak seçilmesi birçok kesimi şaşırtmıştı. De Block, Sağlık Bakanlığı görevinden önce Göç Bakanı olarak görev yapıyordu.

Belçika’da Dünya Sağlık Örgütü’nün 2008 yılı raporlarına göre ülkedeki nüfusun yüzde 48’i aşırı kilolu durumda bulunuyor.
Kaynak: İHA