Tayland'da Öldürülen Turistler

Tayland'ın güneyinde, iki İngiliz turisti öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan iki Myanmarlı işçi mahkemeye çıkarıldı.

Demokratik Burma'nın Sesi gazetesine göre, 21 yaşındaki Win Zaw Htun ve Zaw Lin, güvenlik önlemleri altında güneydeki Koh Samui'daki mahkemeye getirildi.

Myanmarlı işçiler, cinayet, tecavüz ve hırsızlık suçlarından yargılanıyor.
Öte yandan, duruşma öncesinde Tayland Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin, İngiliz ve Myanmar büyükelçilerinin katılımıyla konuyla ilgili toplantı düzenlediği bildirildi.

İngiliz Dışişleri Bakanlığı, dün Tayland'ın Londra Büyükelçisi Nadhavathna Krishnamra'nı konu hakkında bilgi almak için bakanlığa çağırmıştı. İngiltere, soruşturmanın adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesini talep ediyor. Cunta yönetimi lideri Prayut Çan-oça, geçen hafta soruşturmanın açık ve adil şekilde yapılacağını söylemişti.
Gözaltına alınan iki işçinin suçlarını itiraf etmelerine rağmen, Myanmar Büyükelçiliği yetkililerinin, ifadelerin işkence altında alındığını açıklaması soru işaretlerini gündeme getirdi. İşçilerin avukatı da iki Myanmarlının vücutlarında morlukların bulunduğunu ileri sürdü.
Geçen ay 24 yaşında bir erkek ve 23 yaşında bir kadın turiste ait cesetler, Koh Tao adasında bir plajda bulunmuştu. Otopside, kadına tecavüz edildiği tespit edilmişti.
Uluslararası Af Örgütü de iki Myanmarlı işçiye işkence yapıldığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlatılması gerektiğini kaydetmişti.
Kaynak: AA