Mhp Kapaklı İlçe Teşkilatından Kobani Eylemlerine Tepki

Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesi MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, yönetimi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de yaşanan Kobani eylemlerini değerlendirdi.

Mhp Kapaklı İlçe Teşkilatından Kobani Eylemlerine Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, son günlerde Türkiye'de meydana gelen şiddet olaylarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Türkiye’de ve bölgede gelişen son olayların, küresel güçler odaklı olduğunu ifade eden Yusuf Çetin, "Önce şiddet çıkartılıp, sonradan şiddet ile mücadele ediliyor görüntüsü altında, olmadık oyunlar tertip edilmektedir. ‘Kürt Açılımı’, olmadı ‘Milli Kardeşlik Projesi’ isimleri ile bazı küresel güçlerin istekleri doğrultusunda güdülen siyaset bu ülkenin aklı başında, sorgulayabilen ve milli hassasiyetleri olan her vatandaşımız tarafından bilinmektedir. Bu kirli siyasetin içinde yer almayışımız, bizlerin sessiz sedasız kalarak bu kirli oyunları onayladığımız anlamına gelmez" dedi.


Muratlı’da meydana gelen saldırılara da değinen Yusuf Çetin, "Yapılan soysuzca saldırıyı sadece kınamıyoruz. Kapaklı’da bu tür olayların olmamasını ve halkımızın da provakasyonlara gelmemesini temenni etmekteyiz. Trakya başta olmak üzere diğer bölgelerimizden gelerek, bütünleşen vatandaşlarımızın yaşadığı yeni ilçemiz Kapaklı’da herkesin aklı selim olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.
Çetin, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili açıklamasını şöyle tamamladı: "Yüzyıllardır dünya sahnesinde devirler açıp kapatan, bitti tükendi denilen dönemde tarih kitaplarının ‘Kurtuluş Savaşı’ diye yazdığı ama bizce ‘Dünyaya Had Bildirme Savaşı’ ile düşmana verdiğimiz kalıcı mağlubiyeti hazmedemeyenlerin, Yüce Türk Milleti’ni karşısına düşman olarak alamayan soysuzların maşalığını yapanlara rağmen en güzel cevabı yüce milletimiz tarafından verileceğinden şüphemiz yok. Bu milletin ekmeğini yiyip, değerlerine saldıran bu soysuzları şiddetle kınıyoruz"
Basın açıklamasında Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Hasköy, Ümit Terzi, Feyzullah Yorulmaz, Recep Çengelli, Erden Ekkazan ve Erol Çetin de yer aldı.
Kaynak: İHA