İstanbul'da İkinci Tur Çocuk Felci Aşı Uygulamasına Başlandı

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, kentin 6 ilçesinde uygulanacak ikinci tur çocuk felci aşısı programına başlandığını bildirdi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un Esenyurt, Sultangazi, Fatih, Küçükçekmece, Sancaktepe ve Ümraniye ilçelerinde, çocuk felci hastalığına karşı iki turlu "poliomopup" (süpürme) aşı kampanyası başlatıldığı hatırlatıldı.
Bu ilçelerde ikamet eden 5 yaş altındaki 289 bin çocuğa yönelik çocuk felci aşısı uygulamasının birinci turunun 5-11 Haziran arasında gerçekleştirildiği bilgisi verilen açıklamada, ikinci tur uygulamanın 19 Ekim'e kadar bitirilmesinin planlandığı aktarıldı.
Aşılama belirtilen süre içinde bitirilemediği takdirde ek süre alınarak eksiksiz şekilde tamamlanacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Belirtilen ilçelerde bulunan 0-59 ay arasındaki tüm çocuklar ile diğer ilçelerdeki Suriye, Irak ve diğer endemik ülkelerden (Afganistan, Pakistan, Nijerya gibi ülkeler) gelen çocuklar, ağızdan iki damla çocuk felci aşısı ile aşılanacaklardır. Uygulanacak aşılar rutin aşılamada kullanılan aşılar olup, 0-59 aylık çocukların aşıları tam olsa dahi bu tür destek aşılamaları yayılımın engellenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Zira, ülkemizde 16 yıldır çocuk felci vakasına rastlanmamıştır. Ayrıca Güneydoğu illerimizde sınır kapılarından bölgeye giriş ve çıkış yapanlara aşı uygulaması sürdürülmektedir."
Kaynak: AA