İşid Militanları İrak’taki Kamplarda Eğitiliyor

Irak ve Suriye’de ilerleyişini sürdüren IŞİD’in “Cihad Kanı 1” ismini verdikleri militan eğitim programında örgüte yeni katılan gençlere nasıl eğitim verdikleri görülüyor.

İşid Militanları İrak’taki Kamplarda Eğitiliyor

Irak’ın Ninova vilayetindeki Ebu Azzam El Ensari Eğitim Kampı'nda çekilen görüntülerde örgüte yeni katılan bir grup IŞİD militanının nasıl eğitim gördüklerine dair yeni bir video yayınlandı. Sıraya dizilen IŞİD militanlarının göğsüne komutanları tarafından tekme atılarak militanların dayanıklılık testinden geçirilmesi gibi çeşitli eğitimlere tabi tutulmaları görüntülerde yer alıyor. Videoda en dikkat çeken ayrıntı ise militanların kamp alanında kurulmuş çadırların Amerikan birliklerine ait olduğunu belirten “US” yazması. Bu çadırların ABD’nin Irak ordusuna bıraktığı ve IŞİD’in ele geçirdiği malzemeler olduğu tahmin ediliyor.

Gerçek silahlarla eğitim gördükleri anlaşılan görüntülerde yaralı bir militanın nasıl kurtarılması gerektiği de ateş anlatında anlatılıyor. Yaralı militanı kurtarmaya çalışan bir diğer militan sürünerek yaralı militana sürünerek ateş altında yaklaşıyor. Yaralı militanı beraberinde getirdiği sedye benzeri bir kumaşın üzerine yuvarlayan militan kendilerini gözlemleyen militanlara işaret verdikten sonra gözlemci militanlar tarafından iple bağlı olan sedye çekilerek kurtarılıyor. Bütün bu kurtarma eğitimi gerçek savaş şartları altında yapılıyor.

Yayınlanan videoda militanlara kendilerini korumaları için savunma ve uzak doğu sporları öğretildiği görülüyor. Elinde silah, bıçak veya sopa bulunan biriyle nasıl mücadele edileceği gibi konular öğretiliyor. Eğitim programının diğer bir kısmı ise militanlara silah temizleme, sökme ve takma eğitiminin verilmesi. Görüntülerde ayrıca militanlara dini eğitim verildiği de görülüyor. Allah’ı tanıma ve iman bilgileri öğretilerek Cihad uygularken karşılaşacakları sorunlar anlatılıyor. Militanlara ayrıca çatışma ve şehitlik mertebeleri gibi konular da anlatılıyor.

Ayrıca yüzlerce gencin, ‘eğitimin birinci aşamasını başarıya geçtikleri’ anlatılıyor.
Kaynak: İHA