Hatay Valisi Topaca'dan Ziyaretler

Hatay Valisi Ercan Topaca, ''Gadir Hum Bayramı'' dolayısıyla, Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği (ALİYAD) Onursal Başkanı Nasrettin Eskiocak'ı ziyaret etti.

Topaca, Esikiocak'ın Gadir Hum Bayramı'nı kutlayarak, bu bayramın kentimizdeki ve ülkemizdeki kardeşliğe, muhabbete, sevgi ve saygıya vesile olması temennisinde bulundu.
Din, dil, ırk farketmeksizin her bayramı sevgiyle karşılamak herkesi boynunun borcu olduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:
"Bizim bayramımız sizin bayramınız, sizin bayramınız da bizim bayramımızdır. Netice itibariyle insanlar belli günleri, özellikli günleri diğer günlerden ayırabilir, Cenab-ı hak da ayırmış. Bu toplumların, bölgelerin durumuna göre özellikli günler olabilir. Burada da Gadir Hum Bayramı gerçekten bizim halkımızın önemli bir kısmı açısından sevinçli, gururlu, özellikli bir gün. Vali olarak ben ve ekibim, bayram sevincinizi paylaşmak, ona ortak olmak istedik. Sevinçler ne kadar çok paylaşılırsa o kadar büyür, bu maksatla buradayız. İnşallah bu kent binlerce yıl bu kadar çeşitli kültürü, değişik güzellikleri, farklılıkları bu güne kadar kavgasız gürültüsüz getirmiş birçok medeniyete, birçok inanca ev sahipliği yapmış bundan sonra da aynı şekilde yapması kavgasız, gürültüsüz, saygıyla, sevgiyle, muhabbetle, birbirimizle yardımlaşarak bu kültürü devam ettirmek hepimizin görevidir."
Eskiocak da ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bu bayramda kendilerini yalnız bırakmayan Vali Topaca'ya teşekkür etti.
Ziyarete Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr.H.Salih Güder, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu katıldı.

- AK Parti İl Başkanı Genco'dan Vali Topaca'ya ziyaret
Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti İl Başkanı Murat Genco ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Genco, kabulünden dolayı Vali Topaca'ya teşekkür ederek yeni görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu.
Topaca da Genco'nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek iyi dileklerinden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: AA