Giresun Ekonomisinin Gelişimi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, yapımı planlanan Eğribel tüneli ve Güney Çevre Yolu projelerinin tamamlanmasının Giresun'un kaderini değiştireceğini bildirdi.

Çakırmelikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Eğribel tüneli projesinde yapım sürecinde ihale aşamasına gelindiğini, Güney Çevre Yolu Projesi'nin ise Piraziz, Bulancak, Giresun ve Keşap ilçelerini kapsayacak şekilde yapımı için altyapı hazırlıklarının hızla sürdürüldüğünü belirtti.

Yakından takip ettikleri iki projenin de hayata geçirilmesini büyük ümitle beklediklerini ifade eden Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti:
"GTSO olarak yakından takip ettiğimiz Eğribel tüneli ve Güney Çevre Yolu projelerinde önemli mesafeler katedildiğini öğrendik. Bugün 5 bin 900 metre uzunluğunda iki tünel ile Giresun-Şebinkarahisar bağlantısını sağlayacak Eğribel tüneli için yapım ihalesi aşamasına gelinmesi bizlerin umutlarını artırmıştır. Yine Güney Çevre Yolu projesi sadece Giresun merkezin değil, üç ilçenin daha kaderini değiştirecektir. Giresun'a yapılacak bu iki mega projenin yatırıma dönüşmesi ilimiz adına tarihi bir adım olacağını bilmekteyiz."
Kaynak: AA