Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın'da iş yerlerine yönelik gıda denetlemesinde incelenen 836 iş yerinden 2'sine idari para cezası uygulandı.

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Çine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, 9 aylık dönemde üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan kontrol ve denetim sayısı 836 adet olduğunu, 2 işletmeye idari para cezası uygulandığını, üreticilerden hasat öncesi alınan bitki numunelerinde pestisit kalıntılarına rastlanan 2 üreticiye de idari para cezası uygulandığını ifade etti.

Atılgan, su ürünleri denetimlerinde ise 25 denetim sonucu usulsüz avlandığı tespit edilen 5 kişi hakkında da yasal işlem yapılarak idari para cezası uygulandığını kaydetti.

-Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma Projesi, esnafa anlatıldı
Didim Belediyesi tarafından yürütülen Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma Projesi, esnaf ve vatandaşa tanıtıldı.
Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Deniz Atabay, Altınkum'daki düzensiz yapılaşmanın halen devam ettiğini söyledi.

Buradaki düzensizliği herkesin bildiğini ifade eden Atabay, "Altınkum'da çok düzensizlik var. Bu düzensizliğe hep beraber el atarak ortadan kaldıracağız ve tertemiz bir Altınkum ortaya çıkaracağız" dedi.

Başta Mavişehir ve Akbük yolu olmak üzere ilçenin genelinde görsel kirliliğin hakim olduğunu belirten Atabay, bunda herkesin sorumluluğunun bulunduğunu dile getirdi.
Atabay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İnsanların niçin kış aylarında Altınkum'a inmediğini düşünmeliyiz. Kış aylarında işletmelerin birçoğu kapanıyor. Hafta sonları kahvaltıya gelen hiçbir aile yok. Didim'de yaşayan aileler bile kışın Altınkum'a inmek istemiyorlar. Yıllardır yarattığımız bu güvensiz ortam maalesef bizi bu sonuçlara kadar getirdi."

Kaynak: AA