Soma'ya Yanık Ünitesi Kuruluyor

Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, son on yılda Manisa’ya 22 sağlık kuruluşu kazandırdıklarını ve toplam Manisa’ya sağlık alanında yaklaşık 1 milyarlık yatırım yaptıklarını söyledi.

Soma'ya Yanık Ünitesi Kuruluyor
Sağlık Müdürü Metin Kaplan, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasının ardından Manisa'da ilk yanık ünitesinin Soma Devlet Hastanesi’ne ek olarak yapımına başladıklarını belirtti.


AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan’a ziyarette bulundu. Ziyarette AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve teşkilatı hazır bulundu. Manisa’da sağlık alanında yapılan harcamalara ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Hastaların artık çevre illere gitmeyip Manisa’da tedavi edileceğini söyleyen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehir Hastanesi’nin yapımına başlamak için gerekli çalışmalarda sona gelindiğini belirterek, “Şehir Hastanesi’nde şuanda zemin etüt çalışmaları yapıldı. Şantiye kuruldu. 36 ay boyunca yaklaşık bin kişi çalışacak orada. Aynı zamanda bu bölgenin en güzel hastanesi olacak. İstanbul’dan doktor uzaktan kumanda ile Manisa’daki hastayı çok rahat ameliyat edecek. Ayrıca, Merkez Efendi Devlet Hastanesi yapımına başlanılacak. İhalesi bitmek üzere. Sağlık alanında ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

BİR MİLYARLIK YATIRIM YAPILDI
İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan da, Soma'daki maden faciasının ardından yapımı tamamlanmak üzere olan 300 yataklı Soma Devlet Hastanesi’ne yanık ünitesi eklediklerini ve yanık ünitesinin yakın zamanda faaliyete geçeceğini açıkladı.

Manisa'da en büyük eksikliklerden biri olan yanık ünitesinin Soma'da yapımının yüzde 85'i tamamlanan 300 yataklı devlet hastanesine ek olarak yapımına başlandığını anlatan Kaplan, sözlerini şöyle tamamladı: "Manisa’da son 10 yılda sağlık alanında yaklaşık 1 milyarlık yatırım yaptık. Bu çok ciddi bir yatırım. Tüm ilçelerimize devlet hastaneleri yapıldı. Gördes’teki hastane bitti. Kula’da arazi tahsis edildi, yakın zamanda temel atacağız. Selendi hastanesinin temeli atıldı ve inşaatı hızla ilerliyor. Demirci’de 65 yataklı hastane 90 yataklı olacak. Yakın zamanda tamamlanan iki yatırım var. İnşaat aşamasında 9, TOKİ tarafından yapılan 4, kamu özel ortaklığı 1 tane, Yatırım İzleme Koordinasyonu tarafından 2 tane, Sağlık Müdürlüğü 2, ihale aşamasında 3, proje aşamasında 6, arsa aşamasında toplam 2 yatırımımız var. Bunun yanında küçük yatırımlar yapıyoruz.”
Kaynak: İHA