Mkü'de Akademik Yıl Açılış Töreni

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) akademik yıl törenle başladı.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'in, Tayfur Sökmen Yerleşkesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Hatay Valisi Ercan Topaca, Atatürk Konferans Salonu'nda devam eden törendeki konuşmasında, akademik yılın üniversiteye, kente, öğrencilere, öğretmenlere başarı getirmesini ve ülkenin refahına, bilimin gelişmesine katkı sunmasını diledi.
Kente yapılacak hizmetlerde en büyük dayanak noktasını üniversitenin oluşturacağına dikkati çeken Topaca, şöyle devam etti:
''Üniversiteler, gerek akademik çalışmasıyla gerek uygulamada karşılaştığımız sorunlara çözüm üretme noktasında çok önemli katkıları olan kurumlardır. Üniversite, bir kentin adeta amiral gemisi gibidir. Sadece bilimsel çalışmalar yapan değil, aynı zamanda kentin sosyal, kültürel bakımdan gelişmesini, onun ufkunun açılmasını ve bir anlamda ülkemizin çok değişik yerlerden, kültürlerden öğrencileri burada toplamak suretiyle kaynaşmayı, dayanışmayı artıran kurumlarımızdır. Valilik yaptığım her ilde üniversitelere özel önem, yakın ilgi ve alaka göstermeye, onların deneyimlerinden, bilgilerinden yararlanmaya çalıştım. Çok olumlu neticeler ortaya çıktığını ifade etmek istiyorum.''
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de bilgi toplumunun önünü açan, özgür, eleştirel düşüncenin, sorgulama ve araştırmanın, yenilikçi ve üretici enerjinin ana kaynağının üniversiteler olduğunu kaydetti.

Güder, üniversitelerin barındırdıkları dinamik insan unsuru, evrensel düşünce yapılarıyla toplumu çok kısa zamanda etkileyebilen, topluma yön verebilen, ülkelerin uygarlık yarışındaki sarsılamaz gücü ve vazgeçilmez değeri kurumlar kurumlar arasında yer aldığın söyledi.

Kimliğine, değerlerine ve kuruluş felsefesine daima sahip çıkarak tarihi ve kültürel değerlerle özdeşleşen Mustafa Kemal Üniversitesi'nin, 22 yıldır kendini yenilediğini anlatan Güder, "Sadece nicelik olarak değil, nitelik olarak da büyümüş, seçkin akademik ve idari kadrosunun özverili çalışmaları ve bilimsel düşünceye adanmış gayretleriyle araştırma kültürünü geliştirerek, ulusal ve uluslararası düzeyde çağdaşları arasında saygın bir akademik konuma yükselebilme hedefine her geçen gün hızla yaklaşmaktadır'' diye konuştu.

Güder, üniversitenin kurulduğu 10 Kasım 1992'den bu yana bilimde, fikirde, tefekkürde, yorumda, keşifte ve uygulamada filizlenerek serpilmiş 15 fakülte, 3 enstitü, 6 yüksekokul, 1 konservatuvar, 15 meslek yüksekokulu, 18 araştırma ve uygulama merkezi, 1 araştırma ve uygulama hastanesiyle 250 farklı programda önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim verdiğini sözlerine ekledi.
Tören, MKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz'ın, ''Bilim yolunda Mustafa Kemal Üniversitesi'' konulu ilk dersiyle son buldu.
Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisi sunduğu programa İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA