İzzetbegoviç zaferini ilan etti

SDA Genel Başkan Yardımcısı ve Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbegoviç seçimleri kazandıklarını ilan etti...

İzzetbegoviç zaferini ilan etti
Bosna Hersek'teki devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinde, Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkan Yardımcısı Bakir İzzetbegoviç, zaferini ilan etti.

İzzetbegoviç, SDA Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, oyların yüzde 75'in sayımının tamamlandığını belirterek, yaklaşık 225 bin oyla Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyeliği yarışında önde olduğunu açıkladı.

Seçimlerin adil ve demokratik bir atmosferde yapıldığını ifade eden İzzetbegoviç, kendisine en yakın adaydan yaklaşık 55 bin oy önde olduğunu belirtti.

İzzetbegoviç, 'Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyeliği konusunda zaferimi ilan edebilirim. Benzer seçim sonuçları SDA için de geçerli' diye konuştu.

Parti olarak oyların yüzde 34'ünü aldıklarını ifade eden İzzetbegoviç, gerek Bosna Hersek Federasyonu'nda entite düzeyinde, gerekse devlet düzeyinde lider güç olacaklarını söyledi.

İzzetbegoviç, seçmenlere teşekkür ederek, 'İyi bir iş yaptıklarını düşünüyorum' dedi.

SDA Genel Merkezi'nde kutlama

Oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından SDA Genel Merkezi önünde toplanmaya başlayan partililer, İzzetbegoviç'in Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyeliğine yeniden seçilmesini meşaleler yakarak kutladı.

Bu arada, ülkedeki en büyük Hırvat partisi olan Hırvat Demokratik Birliği (HDZ) Genel Başkanı Dragan Çoviç de yaptığı açıklamada, konseyin Hırvat üyeliğini kendisinin kazandığını ilan etti.