CHP'de Kavga Büyüyor

İzzet Çetin "Çekil" Talimatına Rağmen Yeniden Aday!

CHP'de Kavga Büyüyor
CHP'de Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den boşalan Grup Başkanvekilliği seçimi kulisleri hareketlendirdi.

CHP Kulislerinde dolaşan haberlere göre, Grup Başkanvekili adayı, Milletvekili İzzet Çetin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'çekil' talimatına rağmen adaylıktan çekilmiyor.

Edinilen bilgilere göre; yapılan ilk seçimlerde kendisinden izin isteyen İzzet Çetin'e olumlu yanıt veren Kılıçdaroğlu, desteklediği aday Levent Gök'ün yeterli oyu almaması sonucu fikir değiştirdi.

İzzet Çetin ile Genel Merkez'de görüşerek bu hafta içinde yapılması beklenen seçimlerden 'çekil' talimatını verdi. Ancak İzzet Çetin, talimata rağmen adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı.

Bayram öncesi yapılan seçimlerde Kılıçdaroğlu'nun adayı Levent Gök, İzzet Çetin ile yarışmış ancak her iki adayın aldıkları oylar seçilmek için yeterli olmamıştı. Meclis'in 24 dönem 5. yasama yılı açılışı öncesi yapılan grup başkan vekilliği seçimlerine CHP'li milletvekilleri tam kadro katıldı. İlk tur seçim sonucunda Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Levent Gök 45, İzzet Çetin 47 oy aldı. 13 oy ise geçersiz sayıldı. İkinci turda İzzet Çetin 49, Levent Gök ise 46 da kaldı.

Beyazgazete özel