Bor Madenlerinin Özelleştirileceği İddiası

Türkiye Maden-İş Sendikası Hisarcık ve Havalisi Şube Başkanı Abdullah Yeşilyurt, bor madenlerinin özelleştirileceği iddiasının gerçek olmadığını belirtti.

Yeşilyurt, Emet ilçesinde gazeteci ve işçilere yönelik yaptığı açıklamada, medyada Emet ve Hisarcık'taki bor madenlerinin özelleştirileceğine dair haberler çıktığını hatırlattı.
Bunun üzerine yetkili birkaç kişiyle görüşme yaptığını anlatan Yeşilyurt, ilk olarak Eti Maden Genel Müdürlüğünde işletmelerden sorumlu daire başkanı Emin Türk ile görüştüklerini söyledi.

Kendilerine genel müdürlükte böyle bir çalışma yapılmadığının söylendiğini bildiren Yeşilyurt, daha sonra sendikalarının Merkez Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen, TBMM Kamu İktisadi ve Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ile görüştüğünü ifade etti.

Kinay'ın da "Ne şimdi ne de ileride bor madeni ve Emet ile ilgili özelleştirme olmayacağını" söylediğini dile getiren Yeşilyurt, "Ayrıca Kinay, bununla alakalı sosyal medya üzerinden duyuru yaptığını belirtmiş. Sendikamızın yönetim kurulu üyelerinin Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz ile yaptığı görüşmede de böyle bir durumun söz konusu olmadığını aktarmış" dedi.

Kaynak: AA