Mehmet Metiner, HSYK seçim sonuçlarını değerlendirdi

İlk açılan sandıklara göre HSYK seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner, "Çok sevinçliyim paralel vesayetin son kalesini paramparça ettiler. Onları tebrik ediyorum" dedi.

Mehmet Metiner, HSYK seçim sonuçlarını değerlendirdi
AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner HSYK seçimleriyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu.

PARALEL VESAYETİN SON KALESİ PARAMPARÇA OLDU
Çok sevinçliyim paralel vesayetin son kalesini paramparça ettiler. Onları tebrik ediyorum. Pazartesiden itibaren başbaşka bir iklim olacak. Yeni Türkiye'nin özgürlükçü iklimine hoşgeldiniz diyorum. Yargı üzerinden siyaset bloke edilmek isteniyordu. Adliyemiz çok yıprandı. Ama inşallah HSYK'daki bu yapılanmadan sonra özgürlükçü, herkesin bendendir diyebileceği yargısal bir sistem ortaya çıkacaktır.

PARALEL YAPININ YARGININ BİR HÜKÜMDARLIK ALANI OLMASI KABUL EDİLEMEZDİ
Adalete güven sarsıldı. Paralele savcıların himmet adı altında nasıl haraç topladıklarını çok iyi biliyoruz. Bugün Türkiye'yi terörize edenlerin paralel savcılar tarafından nasıl korunduğunu görüyoruz. Yargıya sonsuz güvenimiz var ama bu paralel çete tarafından yargının bir hükümdarlık alanı olmasını kabul edemezdik. Ben hakim ve savcılarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Yarından itibaren Türkiye'nin nasıl bir korku ikliminden çıktığını göreceğiz.

ADALETE GÜVENİ SARSTILAR

Paralel yapı hakketmediği bir güç kazandı. Onlar aracılığıyla adalete güven duygusu sarsıldı. Paralel yapıya yönelik soruşturma dosyaları savcılar izin vermediği için yapılamadı. İşte yarından itibaren paralel yapının hukuksuzluğu çok rahat bir biçimde sorgulanacak.