Konya'daki Silahlı Soygun

Konya'da kar maskeleriyle girdikleri marketten silah zoruyla 650 lira para çaldığı ileri sürülen 3 zanlıdan 2'si gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, merkez Karatay ilçesindeki bir markette gerçekleşen gasp olayına karıştığı belirlenen 3 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, görüntülerden olay sırasında kullanılan aracı tespit etti. Plakaları bezle kapatılan aracın model ve renginden yola çıkan ekipler, aynı özelliklerdeki 400 aracın bilgilerini kontrol etti.
Mahalle ve çevresindeki yaklaşık 150 kişiyle de görüşen ekipler, otomobilin Recep N'ye (22) ait olduğunu belirledi. Olaya karıştığı tespit edilen Recep N, merkez Karatay ilçesinde gözaltına alındı.
Recep N'nin ifadesi doğrultusunda olaya karıştığı ileri sürülen Erkan U. (36) da Kurtuluş Mahallesi'nde bir yakınının evinde yakalandı. Olayda kullanılan kar maskeleri bir çöp konteynerinde, 2 kuru sıkı tabanca da şüphelinin gösterdiği evlerde bulundu.
Şüphelilerin, ifadelerinde marketten 650 lira para gasp ettiklerini söylediği öğrenildi.
Diğer şüpheli A.G'nin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.
Karatay ilçesindeki bir markete 10 Ekim Cuma günü gelen yüzleri maskeli ve birinin elinde tabanca bulunan şüpheliler, kasadaki paraları aldıktan sonra olay yerinden uzaklaşmıştı. Şüphelilerin marketten para çalıp kaçma anı, güvenlik kameralarına yansımıştı.
Kaynak: AA