Hükümet düğmeye bastı bunları yapanlar yandı

Son yaşanan şiddet ve vandalizm olayları nedeniyle güvenlik kanunlarında değişikliğe gidilecek.

Hükümet düğmeye bastı bunları yapanlar yandı
Hükümet bu konuda kapsamlı bir paket hazırlayarak Meclis'e göndererek seçim öncesinde yasalaşmasını sağlayacak. Pakette polisin yetkilerinin arttırılması ve tutukluluk sürelerine ilişkin de düzenlemeler olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK yandaşlarının son günlerde tırmandırdığı şiddet olayları karşısında yeni yasal değişikliklere işaret etmişti.

TCK 152 ve 265 değişecek

Hükümet yeni güvenlik paketi hazırlama konusunda düğmeye bastı. Terörle Mücadele Yasası'nda yapılacak değişiklikle polisin olaylara müdahale konusundaki yetkisi arttırılacak. TCK'nın 152 (mala zarar verme) ve 265. (görevi yaptırmamak için direnme) maddeleri değiştirilecek.

Meydanlarda olay çıkaran, yakıp yıkan, Vandalizm yapanlara karşı güvenlik kuvvetleri sert önlem alabilecek. Kamu malına zarar verilmesi halinde cezalar arttırılacak. Eylemlere katılanlar tutuksuz değil, tutuklu olarak yargılanacak. Eylemlere katılan kişilerin yüzlerini kimlik gizlemek amacıyla örtmesi, özel üniforma vs giymesi durumlarında cezaların arttırılması sağlanacak.