'Genç İşçiler Çalıştayı'

Durmuş Cem Durna) MUĞLA (AA)- CHP Muğla Gençlik Kolları tarafından "Genç İşçiler Çalıştayı" düzenlendi.

Konakaltı Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayda konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, İşçi sınıfının mücadelesi ve dayanışmasında her bedelin göze alındığını söyledi.

'CHP Gençlik örgütleri olarak son dönemde çizmiş olduğumuz ve ardında kararlılıkla durduğumuz yeni bir politik düzlemi hep birlikte başlatacağız' diye konuşan Yıldız, şunları şöyle devam etti:
"Taksim'de 1 Mayıs 1977 tarihinde hayatını kaybeden Kemal Türkler'in tüm yol arkadaşlarına buradan selam olsun. Bugüne kadar kanla yazılmış hiçbir demokrasi mücadelesinin tarihten silinemez olduğunu, her alanda haykırmak CHP Gençliğinin önemli görevlerinden biridir. Sermayenin bugün sahip olduklarını emekçilerden çaldıkları olduğunu unutmamak gerekir."
Maden işçisi Ceyhun Özkır da, Soma'daki maden faciasında ağabeyini kaybettiğini aktararak, son çıkan torba kanunla da maden ocağının kapanması üzerine işsiz kaldığını belirtti.


Maden ocağında 200 kişinin çalıştığını ifade eden Özktır, "Torba yasayla maaşlarımızın artacağını, güzel günlerin geleceğini düşünmüştük. Ancak bize, bundan sonra yer altında çalışmanıza gerek yok, çünkü işsizsiniz dediler" diye konuştu.

Çalıştaya CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve gençlik kolları genel başkan yardımcıları ile İzmir, Manisa, Denizli CHP gençlik kolları üyeleri katıldı.


Kaynak: AA