Düşen helikopterdeki 4 asker şehit oldu!

Kocaeli'de Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Balaban mevkiinde irtibatı kesilen helikopterin, Kartepe Karaağaçlık bölgesinde enkazına ulaşıldı. Helikopterde bulunan 4 mürettebat şehit oldu.

Düşen helikopterdeki 4 asker şehit oldu!
İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere havalandıktan bir süre sonra Kartepe ilçesi Karaardıçlı mevkiine düşen askeri helikopterde bulunan 4 mürettebat şehit oldu. Şehit 4 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı.

Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra radarda kaybolan S-70B Sikorsky tipi helikopterin yeri belirlendi. Saat 21.00 sıralarında arama kurtarma ekiplerinin bir bölümünün kaydırıldığı Kartepe'nin kayak merkezi ve otel bölgesinin arka bölümündeki ağaçlarla kaplı olan Karaardıçlı mevkiine helikopterin düştüğü anlaşıldı.

Saat 22.30 sıralarında Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin de olay yerine hareket ettiği öğrenildi. Kartepe İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da bölgeye giderken, çevrede aramalarını sürdüren diğer ekipler de helikopterin düştüğü yere yönlendirildi.

ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde telsiz irtibatı kesilen ve enkazına ulaşılan helikopterin pilotları Dz.Plt.Bnb.Deniz Akdeniz ve Dz.Plt. Ütğm.Çağrı Ceyhan, Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt'ün şehit olduğu bildirildi.

Düşen helikopterdeki 4 asker şehit oldu!