Çetkoder Genel Başkanı Mustafa Göktaş Açıklaması

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Kobani olayı, IŞİD meseleleri yüzünden ülkeyi germenin, sokakları talan etmenin insanlıkla bağdaşır yanı yok” dedi.

Çetkoder Genel Başkanı Mustafa Göktaş Açıklaması

IŞİD’in, Kobani'ye (Ayn el-Arap) saldırılarını protesto için düzenlenen izinsiz gösteriler hakkında konuşan ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Son günlerde yaşanan olaylar üzücüdür. Kobani olayı, IŞİD meseleleri yüzünden gelişen hoş olmayan olaylar milletimizi derinden yaralamaktadır. Yaşanılanların demokratik hakkın kullanılması, ifade özgürlüğünün kullanılması, hak arama özgürlüğünün kullanılması ile yakından uzaktan ilgisi ve alakası yoktur. İnsanlık dışı olaylar yaşanıyor. Hiçbir vicdanın ve aklın kabul etmeyeceği derecede çevreye, esnafa, sivil halka, kamu mallarına zulüm yapılıyor. Zarar veriliyor. Bunları yapanların hiçbir haklı gerekçeleri olamaz. Yapılanların insanlıkla, demokrasi ile bağdaşır yanı yoktur” dedi.

“OYUNA GELMEYELİM”
Yaşanan olayların iyice irdelenmesi gerektiğini anlatan Göktaş, şöyle konuştu: "Ülkemizin içte ve dıştaki düşmanları el ele vermiş bu işi körüklüyorlar. Oyuna gelmeyelim. Devletin ve milletin tahammül sınırlarını zorlamayalım. Hoşgörü ve iyi niyet bir yere kadar. Bu millet bir patlar ise, bunun önünü kimse alamaz. Amaçları bu milleti birbirine kırdırmaktan başka bir şey değil. Barışı, huzuru, asayişi tehdit eden hal ve hareketlerden millet olarak, tüm insanlarımız uzak durmalı. Gençlerimiz sokaklara inmemeli. Eline sopa, kesici alet, ateşli silah, molotof kokteyli almamalı ve bunlarla çevreye, insanlığa zarar vermemeli. Bu eylemlerin hiç biri demokratik değil, demokrasi ile insan hak ve özgürlüğü ile ifade özgürlüğü ile bunların kullanımıyla bağdaşmaz. Yapılan işler insanlık dışı, vicdan ve merhamet taşımayan, gaddarca, hunharca, acımasızca yapılan eylemlerdir. Bunlardan uzak durmak, sağduyulu davranmak her vatandaşımızın asli görevidir. Sizleri sokaklara eyleme çağıranlara inanmayın, kanmayın ve uzak durun.”

“İÇERİ TIKILMALI”
Acilen bu hususta yasal düzenleme yapılması gerektiğini anlatan Göktaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu hususta sokakları kan gölüne çevirenler ve çevirmeye çalışanlar için acil müeyyide çıkarılmalı ve uygulanmalıdır. Elinde molotof kokteyli ile yüzü maskeli ve kapalı, etek giyerek kendini gizleyen erkek geçinen müsveddeler ve eline silah alıp baskın yapanlar ve milletin canına malına kastedenlerin hepsi bir an evvel toplanıp içeri tıkılmalı, yaptıkları yanlarına kazanç kalmamalıdır. Biz ÇETKODER olarak bunların hiçbir zaman yanında yer almayacağız."
Göktaş, ayrıca, maddi ve manevi zarara uğrayanların haklarının savunucusu, takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA