Yolcu otobüsü devrildi: 36 yaralı!

SİVAS’ın Kangal İlçesi yakınlarında yolcu otobüsünün yoldan çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 36 kişi yaralandı.

Yolcu otobüsü devrildi: 36 yaralı!
Kaza, Sivas-Malatya karayolu 75'inci kilometrede, Kangal-Gürün yol ayrımı üzerindeki Halep köprüsü yakınlarında bugün saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Mardin'den Samsun'a giden Ali Bakay yönetimindeki 33 CFU 95 plakalı yolcu otobüsü sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi üzerine sonucu yolun sağ tarafındaki şarampole devrildi. Kazanın duyulması ardından kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. 46 yolcusu bulunan otobüsteki yolculardan 36'sı yaralandı. Yaralılar, kaza yerine gönderilen ambulans ve özel araçlar ile Sivas, Kangal ve Gürün İlçesi'ndeki hastanelere gönderilerek tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ŞOFÖR: KAVŞAK BENİ YANILTTI

Kazada hafif yaralanarak Kangal Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan otobüs şoförü Ali Bakay yol çalışması nedeni ile güzergah değiştirdiğini ve daha önce gitmediği bir yolda ilerlediğini belirterek, şöyle dedi:

'Mardin'den geliyorduk. Hekimhan tarafında yol çalışması vardı. Bu nedenle güzergahı değiştirdik. Yoldaki önümüze çıkan kavşak nedeniyle yanıldım. Kavşak normal yollarda daha büyük ve geniş olur. Bir anda yol bitti. Durdum, ondan sonra araç devrildi. Yani hareket halindeyken devrilmedi. Karanlıktı. Otobüs doluydu.'

Kaza ardından sevk edilen ambulans ve özel araçlar ile Sivas, Kangal ve Gürün'deki hastanelere kaldırılan yaralılardan durumu ağır kimse bulunmadığı, bir çoğunun ayakta tedavi edildiği belirtildi. Kaza ardından otobüs devrildiği yerden vinç yardımı ile kaldırıldı.