Thk Simav Şube Başkanı Uzun Açıklaması

Türk Hava Kurumu Simav Şube Başkanı Mehmet Uzun, "Çalışmalar kapsamında 2 bin koyun, 2 bin 700 keçi ve 5 ton sığır derisi toplandı. Göreve seçildiğimizden bugüne kadar Kütahya'nın hep yüz akı olduk" dedi.

Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda toplanan kurban derileri ile Kütahya ve Ege'nin gururu olduklarını söyledi.

Kurban Bayramı süresinde ilçe merkezinin yanı sıra 5 belde ve 80 köyde 11 araç ve 27 personel ile kurban derisi topladıklarını belirten Uzun, şöyle konuştu:
"Çalışmalar kapsamında 2 bin koyun, 2 bin 700 keçi ve 5 ton sığır derisi toplandı. Göreve seçildiğimizden bugüne kadar Kütahya'nın hep yüz akı olduk. Geçen yıl serbestleşmesine rağmen birinciliği yine kimseye bırakmadık. Bu yıl THK'nın toplamasına izin verilmesi gündemdeydi. Ama yasa yetişmedi. Buna rağmen bireysel çalışmalarımızla halkımıza kendimizi ifade ettik. Sağ olsunlar bizleri anladılar ve bu sonuç ortaya çıktı. Bizim bu başarılarımızda önemli katkıları olan yerel basımıza destekleri için de ayrıca teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA