Tekirdağ'ın İçme Suyu Temizleniyor

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (TESKİ) Prof. Dr. Halim Orta, "Tekirdağ sınırları içinde yaşayan hiç kimse ağır metal içeren suyla karşı karşıya kalmayacak" dedi.

Orta, Muratlı ilçesi Arzulu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Burada konuşan Orta, göreve başlar başlamaz ilin su ve kanalizasyonuna ilişkin araştırmalar yaptıklarını dile getirdi.
Bir zamanlar Tekirdağ içme sularında, Hayrabolu'nun 5 köyünde, Muratlı ilçesinin Arzulu Mahallesi'nde ve Süleymanpaşa'da insan sağlığına zararlı ağır metaller bulunduğunu belirten Orta, "Bu köylerin tamamında su kaynağı değişikliği yaparak, arıtma ve biyolojik uygulamalarla bu sorunu bitirdik. Tekirdağ sınırları içinde yaşayan hiç kimse ağır metal içeren suyla karşı karşıya kalmayacak" ifadelerini kullandı.
Orta, Tekirdağlılara "Buraları boşaltmayın, şehre gitmeyin, meraları hayvansız, ağılları insansız, toprakları da çiftçisiz bırakmayın" diye seslendi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da köylerin mahalleye dönüşmesi ile birtakım sorun ve sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Kırsal kesimin alt yapı, kanalizasyon, asfalt ve yol sorunu bulunduğunu anlatan Albayrak, "Bu sorunların en kısa zamanda giderilip, halkımızın büyükşehir nimetlerinden yararlanması çabası içindeyiz" diye konuştu.

Kaynak: AA