Söğüt Şenliklerinde Yaşanan Olaylar

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, bir süre önce kutlanan Söğüt Şenlikleri sırasında meydana gelen olaylara sebep olanların vicdan muhasebesi yapması gerektiğini söyledi.

Söğüt Şenliklerinde Yaşanan Olaylar

Ak Parti İl Başkanlığı binasında 5’inci olağan kongre süreci ile alakalı toplantıda, Söğüt Şenlikleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, bu seneki şenliklerinde yaşanan olaylar ve 2007 yılında şenliklerde o zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeninin belirli kişiler tarafından darp edilmesi hadisenin kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

Kurtulmuş, "Neticede o günden bu zamana kadar Cumhurbaşkanı ve Başbakanlığı nezdinde herhangi bir katılım bu şenliklere olmamıştır. Bunu gerçekten genel manada değerlendirirsek ilimize bu katılmamanın ne kadar ekonomik kaybı olmuştur. Bunun değerlendirmesini çok iyi yapmak lazım. Siz de takdir edersiniz ki Bilecik'e gelen bir Bakandan, Başbakandan, Cumhurbaşkanından bizlerin siyasi partilerin başında olan il başkanı, İl Genel Meclisi başkanı, ilçe başkanı arkadaşlarımız, belediye başkanı arkadaşlarımızın tümünün talepleri olur. Onlar da o ziyarete istinaden bizleri kırmazlar, belirli yatırımlar noktasında söz verirler ve bu yatırımlar hayata geçer. Yani o zamandan bu zamana kadar o gün bu olayları yapanların bu kente ne kaybettiklerinin hesabını çok iyi yapmaları lazım. Bunun altını özellikle çiziyorum. Onlar kendi vicdanı muhasebelerini bu şekilde yapsınlar. Biz bu manada kayıplarımıza çok üzülüyoruz" dedi.

"MAHALLE KABADAYILARI KÜRSÜYÜ DEVİRDİ"
Son Söğüt Şenliklerine ilk defa Anadolu ziyaretini yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığını hatırlatan Kurtulmuş, kürsüyü deviren kişilere 'Mahalle Kabadayıları' diyerek sert çıktı ve şunları söyledi:
"Mahalle kabadayıları orada kargaşadan kaostan bu şekilde medet umanlar gelip kürsüyü devirdiler. Onlar kendilerine yakışanı yaptılar. Onun dışında tabi başka siyasi görüşe sahip arkadaşlar da gelip slogan attılar. Değişik fiziki hareketler yaparak bizim arkadaşları tahrik ettiler. Su şişeleri atıldı. Biliyorsunuz biz megafonla uyarıda bulunduk ve kendi arkadaşlarımıza 'Bize yakışan mütevaziliktir, alçak gönüllülüktür. AK Parti’ye yakışan budur, siz bunu yapın, sakın tahriklere kapılmayın' diye uyardık. Bizim arkadaşlarımız da sağ olsun tahriklere kapılmadılar. Herhangi bir kavga, kargaşa çıkmadı. Şimdi bir defa Söğüt olayını kendi ruhuna uygun bir şekilde değerlendirmek için her siyasi partiden olan arkadaşımız veya Yörük kardeşlerimiz Türkiye’nin değişik kesimlerinden gelenler burada şenlik havası içerisinde bunun kutlanmasını arzu ederiz. Ama her seferinde bu şenlikleri kendi siyasi düşüncesine alet etmek isteyenler, orada kargaşa çıkararak kendi egolarını tatmin ederek kendilerini ispatlama yoluna giriyorlar. Ben Söğüt halkı başta olmak üzere, tüm Bilecik halkına seslenmek istiyoruz. Dediğim gibi hangi siyasi güçten olursanız olun, hangi siyasi çizgiden olursanız olun ama gelin bu kargaşaya pirim vermeyin. Gelin bu kargaşa çıkarmak isteyenlere öncülük etmeyin, bu kargaşa çıkarmak isteyenleri dışlayın, buraya sokmayın ki Söğüt şenlikleri de adına yakışır bir şekilde olsun. Bilecik ve Söğüt başta olmak üzere bu şenliklerden devlet otoritesinin katılımıyla elinden gelen katkıyı ilimize yapsın. Biliyorsunuz bizim il olarak daha büyük ihtiyaçlarımız var. Yollar olsun, değişik hizmetler olsun, bu ihtiyaçlarımızın hepsini giderelim, bir şekilde mutlu olarak bu ilimizde yaşayalım. Neticede arkadaşlarımız bu ilde yaşayan herkesin üzerine bu manada hiçbir ayrım gayrım gözetmeksizin sorumluluk düştüğüne inanıyorum. Bu şekilde bu olayı da noktalamış olalım."
Kaynak: İHA