Kırıkkale'de Madde Bağımlılığı Semineri

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, İl Genel Meclisi üyelerine madde bağımlılığı konusunda bilgi verdi.

Uzun, İl Genel Meclisi Konferans Salonu'ndaki seminerde, madde bağımlılığının toplumu yakından ilgilendiren önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu dile getirerek, bu konuda devletin tüm birimleri ile sosyal sorumluluk taşıyan her vatandaşa önemli görevler düştüğünü söyledi.

Madde bağımlısı bireylerin, toplumda belirgin olarak bedensel, ruhsal ya da sosyal sorunlar yaşadıklarını ve bir hastalıkla pençeleştiklerini belirten Uzun, şunları kaydetti:
"Bağımlıların madde almaya devam etmesi, bırakma isteğine rağmen bırakamaması, aynı etkiyi elde etmesi için giderek madde miktarının artırılması ve maddeyi alma isteğinin durdurulamaması durumu bir bağımlılık ve hastalıktır. İl Sağlık Müdürlüğü olarak, toplumu ilgilendiren bu sosyal sorunun çözümü için birimlerimiz üzerine düşen her görevi layıkıyla yürütmektedirler. Bu tür madde bağımlısı olan kişi ya da kişilerin aileleri, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesine başvurduklarında, İstanbul Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezine gönderilmektedir. 2012 yılından günümüze kadar 54 madde bağımlısı vatandaşımızın bu merkezde tedavisi gerçekleştirilmiştir."
Madde bağımlısı bireylerin tedavi sonrası rehabilitasyonunun da büyük önem taşıdığını vurgulayan Uzun, bireylerle ikili görüşmelerde bulunarak çeşitli sosyal aktivitelere katılımlarının sağlanması için arkadaşlık ve dostluk ilişkilerini kuvvetlendirdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA