Havza'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kursları

Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan spor kurslarının devam ettiği bildirildi.

Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesi Spor Salonunda 30 öğrenciyle devam eden 7-18 yaş arası tekvando kursunu ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, çalışmalar hakkında kurs eğitmeninden bilgi aldı.
Bir süre çalışmaları izleyen Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan spor kurslarının devam ettiğini ve bu kurslarda 300'e yakın kişinin spor eğitimi aldığını belirterek, "Tekvando, güreş, voleybol, basketbol ve kadınlara yönelik step gibi farklı kurslarımız devam etmekte. Bunların yanı sıra önümüzdeki hafta itibarıyla yüzme, atletizm, boks gibi diğer kurslarımız da başlayacak" dedi.

"Spor İçin Engel Yoktur" projesi kapsamında ilçedeki engellilere yönelik farklı branşlarda spor kursları açılacağını ifade eden Uzun, "Açılan kurslarda amacımız sağlık bir nesil yetiştirmek ve spor yapan kişi sayısını artırmak. Bunun yanı sıra kurslarımıza devam eden ve yetenekli çocuklarımızı keşfedip profesyonel sporcular olmaları yönünde teşvik etmek" diye konuştu.

Uzun, 13-19 Ekim Amatör Spor Haftası etkinlikleri hakkında da bilgiler vererek, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak Amatör Spor Haftası'na önem veriyoruz. Hafta kapsamında yaşlara göre minik, yıldız, genç, büyük gruplarında çeşitli branşlarda yapılacak müsabakalar ve yürüyüşle kutlayacağız" dedi.

Uzun, etkinliklerin 13 Ekim Pazartesi günü ilçe stadında yapılacak futbol, voleybol, atletizm müsabakalarıyla başlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA