Çocuğumuza iyi bak

Bingöl'deki silahlı saldırıda şehit düşen Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu son yolculuklarına uğurlandı

Çocuğumuza iyi bak
Bingöl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz “Ülkemizi nereye taşımak istiyorlarsa biz bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Faillerinin tamamı yakalanıp ceza alıncaya kadar her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğiz'' dedi.

‘HANGİSİ HÜSEYİN'İM?'

Cenazeye şehit Şahin'in eşi Fatma Şahin, 3 çocuğuyla katıldı. 1.5 yaşındaki kızı Yaren ile cenazeye katılan Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun eşi Sibel Hatipoğlu'nun ise gözyaşları dinmedi. Hatipoğlu tabutlar getirilirken “Hangisi Hüseyin'im?” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şahin'in cenazesi Ankara'ya, Hüseyin Hatipoğlu'nun cenazesi ise Amasya'ya uğurlandı.

MAYINDAN KURTULMUŞ

Yakınlarının verdiği bilgiye göre şehit Hatipoğlu 2011'de Ordu'da evlendiği gazeteci eşi ve kızıyla Bingöl'de yaşarken polis lojmanlarına taşınmaları gündeme geldi. Eşine “Buralar karışık, sen git, bayramı da ailenin yanında geçir, ben evi taşırım” diyen Hatipoğlu 16 Ekim'de izin alıp hem Ordu, hem de ailesinin yaşadığı Amasya'ya gitmeyi planlıyordu. Ancak olaylar çıkınca izni iptal edilen Hatipoğlu olay günü saldırıdan bir saat önce konuştuğu eşine, “Buralar karışık ama ben iyiyim, sen merak etme, sen çocuğumuza iyi bak” dedi.

Hatipoğlu, 16 Eylül 2012'de Bingöl'de 8 polisin şehit olduğu mayınlı saldırıdan arkadaki araçta olduğu için kurtulmuş, 10 gün önce eylemci bir grubun saldırısından bir işyerine sığınarak korunmuş.

‘KORUMAK İSTERKEN...'

Görgü tanığı bir vatandaş, Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin'in Emniyet Müdürü'nü korumak için silahına davrandığını, ancak saldırganların uzun namlulu silahlarla Şahin'e kurşun yağdırdığını anlattı. Görgü tanığı o anları şöyle aktardı: “Olay 1 dakika bile sürmedi. Otomobilden üzerlerine ateş edildi. Sonra da hızla kaçtılar. Kısa süre sonra korumalar, sivil polisler ve Özel Harekâtçı polisler olay yerine geldi. Saldırı anında sokak çok tenhaydı.”

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Bingöl'de şehit edilen Şahin'in cenazesi Ankara'da toprağa verildi. Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bakanlar Efkan Âlâ, İsmet Yılmaz, Taner Yıldız, Faruk Çelik, Bekir Bozdağ, BBP Lideri Mustafa Destici de katıldı. Taziyeleri şehidin annesi Cemile, babası Ahmet, eşi Fatma, Kara Harp Okulu öğrencisi oğlu Ahmet, kızı Sena ve küçük oğlu Yiğit Alp Şahin kabul etti.