Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Konya'da Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin, "Allah'a şükürler olsun ki; bu 6-7 Ekim olaylarında o bölgedeki insanlar, sağduyusundan vazgeçmediler. Devletine itimat edip, güvendiler. Bu devlet onların bütün maddi zararlarını karşılayacak" dedi.

Soylu, Karatay ilçesindeki Yarma Mahallesi Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı delege seçim programı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Soylu, bir gazetecinin, IŞİD saldırıları altındaki Kobani'deki (Ayn el Arap) gelişmelere ilişkin sorusu üzerine, Türkiye'nin Kobani'den gelen masum sivillere kucak açtığını söyledi.

PKK, KCK ve BDP'lilerin bölgedeki insanları yalanlarla kandırdığını ifade eden Soylu, şöyle konuştu:
"Akla hayale gelmeyecek yalanlarla, bir hukuk devletinin bir terör örgütüne yardım etmeyeceği bilinmesine rağmen, Türkiye'nin bu konuda tavır ve tutumu net olmasına rağmen, burada maalesef bu memleketin güzel insanlarını aldattılar, kandırdılar. Allah'a şükürler olsun ki; bu 6-7 Ekim olaylarında o bölgedeki insanlar, sağduyusundan vazgeçmediler. Devletine itimat edip, güvendiler. Bu devlet, onların bütün maddi zararlarını karşılayacak. Parti teşkilatlarımızdaki zararlar ve esnafımızın karşılaştığı tüm mağduriyetler giderilecek. Bunları yapanlara da hesabı bir vesileyle sorulacaktır."
Bölgede çıkan olaylarda anaokulunun bile ateşe verildiğini anımsatan Soylu, "Sen anaokulundan ne istiyorsun be vicdansız. Oradaki hastaneden, kültür merkezinden ve milletine hizmet veren belediye binasından ne istiyorsun. Milletimizin sağduyusu da bu yapılanlara müsaade etmeyecektir" diye konuştu.

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a eleştiri
"Selahattin Demirtaş, sana söylüyorum; Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 9'un üzerinde oy aldın. Bu millet, senin aldığın oyların engellenmesi için mi yoksa o oyların demokratik bir şekilde tabelaya yazılması için mi gayret gösterdi?" diyen Soylu, "Yazıklar olsun. Sen bu milleti tanıyamamışsın, demokrasi sevdasını ve anlayışını bilememişsin. Cumhurbaşkanı adaylığı sırasında çıktı afra tafra yaptı, 'biz Türkiye partisi olacağız' diye... Böyle mi Türkiye partisi olacaksın? Türkiye'yi yakıp yıkarak mı? Selahattin Demirtaş siyasi hayatımızın kara lekesidir" ifadelerini kullandı.
- "Türkiye illegal yapılarla işbirliği içinde olmaz"
Türkiye'nin IŞİD'i desteklediği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Soylu, şunları kaydetti:
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti hukuk devletidir. Türkiye, illegal, gayrimeşru ve hukuktan gücünü almayan hiçbir yapılanmayla işbirliği içerisinde olmaz. Bunun adı hukuk devleti olmaz. Bin yıldır bu coğrafyadayız, bin yıldır bir devlet aklımız var. Birilerinin aklından geçebilir, 'acaba Türkiye PKK'ya yardım eder de IŞİD ile mücadele eder mi' diye. Bunlar çok ayıp, söylenmemesi gereken ifadelerdir. Yani kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım. Türkiye'yi bölmek isteyen bir örgüte sınırımızın dışındaki bir operasyona yönelik niye yardım edelim? Burada iddiayı ortaya koyanlar o bölgede Türkiye'nin, dünyada huzurunun olmamasını isteyen insanlardır. O iddialar deli saçması iddialardır. Türkiye bunların hiçbirisinin muhatabı değildir."
- "Paralel yapının kökünü kazıyana kadar mücadelemiz sürecek"
Bir gazetecinin Konya Barosu seçimlerinde AK Parti'nin, "paralel yapı" adayını destekleyeceği yönündeki iddialara ilişkin sorusu üzerine Soylu, şöyle konuştu:
"Bizim hiçbir arkadaşımız paralel yapıyla ilgili en ufak bir ilişki içerisinde bulunmaz. Türkiyemize ve milletimize hizmet eden AK Parti'yi hedef alan, Türkiye'nin huzuruna, istikrarına saldırı ortaya koyan bir yapıyı bizim kabul etmemiz, Allah korusun, herhangi bir nedenle işbirliği içinde bulunmamız mümkün değildir. Bu paralel yapının kökünü kazıyana kadar siyasi mücadelemize devam edeceğiz. Milletimizi bu beladan kurtaracağız. Zaten bir siyasi partinin baro seçimleriyle ilgili müdahalede bulunması o baro seçimlerine olan saygınlığı zedeler."
Soylu, daha sonra partisinin Çumra İlçe Başkanlığı delege seçimlerine katılmak üzere bu ilçeye hareket etti.
Kaynak: AA