Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna'da bir grup eylemci, eski Bölgeler Partisi milletvekili Nestor Şufriç'in dövülmesine ilişkin zanlılıların cezalandırılmamasını talep ederek devlet başkanlığı binası önünde eylem yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi binası önünde toplanan bir grup eylemci, geçen ay sonunda Odessa'da milletvekili Nestor Şufriç'e saldıran zanlılar hakkında yasal işlem yapılmamasını ve cezalandırılmamasını talep etti. "Avto Meydan" grubu üyesi 500 civarında eylemci, toplandıkları Devlet Başkanlığı İdaresi binası önünde, Kiev'deki Meydan protestolarının simgesi haline gelen lastikleri ateşe verdi.
Devlet Başkanlığı binası önünde sıkı güvenlik önlemleri alan polisler bina önünde güvenlik duvarı oluşturdu. Eylemcilerin bir ara taşkınlık yapması üzerine eylemciler ile sivil polisler arasında bir süre arbede meydana geldi.
- Esir askerlerin aileleri, hükumetten askerlerin kurtarılmasını istedi
Öte yandan, Devlet Başkanlığı binası yanında toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bir grup vatandaş da hükumetten doğudaki ayrılıkçılar tarafından tutuklanan esir ve rehinelerin kurtarılması için girişimde bulunulması talebinde bulundu.
Ayrılıkçılar, eylem sırasında yanlarında esir düşen askerlerin resimlerinin yanı sıra, "esirleri kurtarınız", "hükumet güçlerinin esir aldığı ayrılıkçıların tamamını ayrılıkçıların elindeki esir askerlerin tamamına değiştiriniz", "babalarımızı istiyoruz", "esir askerlerimizi geri getiriniz" gibi pankartlar taşıdı. Esir askerlerin aileleri, eşlerinin ülke uğuruna savaşarak esir düştüğünü dile getirirken, hükumetin de bir an önce ayrılıkçılarla masaya oturarak, esir ve rehinelerin değiş-tokuşunu yapması istedi.
Kaynak: AA