Mhp Seydişehir İlçe Başkanvekili Gül Açıklaması

- MHP Seydişehir İlçe Başkanvekili Eyüp Gül, "Türkiye sevdalısı genel başkanımızın Kuğulu Park'tan isminin kaldırılması bizleri üzmüştür. Yasal yollara başvuracağız" dedi.

İlçe Başkanvekili Eyüp Gül, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isminin parktan kaldırılmasının provokatif bir hareket olduğunu ileri sürdü.
İsmin AK Parti meclis üyelerinin önergesi ile değiştirildiğini belirten Gül, alınan kararın hukuksuz olduğunu iddia etti.
Gül, "26 üyeli mecliste 17 AKP'li meclis üyesinin oylarıyla sayın genel başkanımızın ismi kaldırıldı. 1 CHP'li üye çekimser kaldı. Yasal olarak 18 oy olması gerekir. Türkiye sevdalısı genel başkanımızın Kuğulu Park'tan isminin kaldırılması bizleri üzmüştür. Yasal yollara başvuracağız''dedi.

Eski Seydişehir Belediye Başkanı Abdülkadir Çat da genel başkanlarının isminden ancak bölücü ve vatan hainlerinin rahatsız olabileceğini ifade ederek, ülke ateş çemberinde iken bu tür konularla uğraşmanın doğru olmadığını savundu.
Çat, "Bizim dönemimizde bu 100 bin metrekare alana sahip parkı yaptık ve genel başkanımızın ismini meclis kararıyla verdik. Bu isimden neye rahatsız oldunuz? Yeni verdiğiniz Gazze ismi dini istismardır, bunun Müslümanlıkla bir ilgisi yoktur. Provokatif bir harekettir. Genel başkanımız ülkemizin iyi olması için hükümete elinden geldiği kadar destek oluyor. Seydişehir'de belediye başkanlığında meclis üyelerimiz destek oluyorlar. Bu kararlarından dönmelerini arzu ediyoruz" diye konuştu.


Kaynak: AA