Manisa'dan Kısa Kısa

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü bünyesinde 2 uygulama ve araştırma merkezi kurulmasına YÖK'ten onay geldi.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, gazetecilere yaptığı açıklamada Nüfus ve Göç Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sosyal Hizmetler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kuruluş onayının YÖK'ten geldiğini kaydetti.

Her iki merkezin de ülke gündeminde olan sorunlara yönelik akademik çözümler üretmek üzere kurulduğunu belirten Pakdemirli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Ülkemizin son yıllardaki en büyük sorunlarından birisi bölge coğrafyamızdaki kaos ve karmaşa ortamı ve bundan etkilenerek yurdumuza iltica eden milyonlarca göçmendir. Bu göç ve nüfus dalgalanmaları ve getirdiği sorunlara uzun vadede çözüm üretmek ve akademik çalışmalar yapmak üzere Nüfus ve Göç Merkezi kurulmuştur. Sosyal Hizmetler Merkezi de başta Soma'da yaşayan aileler olmak üzere bölgedeki insanlara yeni eğitimler, beceriler ve iş imkanları kazandıracak çalışmalara öncülük edecektir."
- Panaromik Mesir Müzesi
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Mesir Macunu kültürünün tarihsel yolculuğunu anlatan panoramik müze yapımı için çalışma yaptıklarını belirtti.

Manisa'yı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık'ı ziyaret eden Çelik, müzenin yapımı için yer tespit etmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Sultan Cami çevresinde olursa daha anlamlı olur diye düşünüyoruz. Manisa dışından misafirlerimiz geldiğinde sözlü olarak anlatmak yerine Mesir Macunu'nun tarihini panoramik müze ile canlı canlı görmek daha güzel olur. O anı adeta yaşıyorsunuz. Bu müzenin yapımı için çalışmalara başladık" diye konuştu.

- En güzel balkon ve bahçe yarışması
Yunusemre Belediyesi tarafından vatandaşları yeşil alan oluşturmaya teşvik etmek amacıyla yarışma düzenledi.

Seçici Kurul Başkanlığını üstlenen Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, "Hedefimiz yeşil balkonlar ve yeşil terasların olduğu bir Yunusemre oluşturmak. Bunu teşvik için yarışma organize ettik. Böylece örnek balkonlar, teraslar, bahçeler, siteler ortaya çıkacak" diye konuştu.

Kaynak: AA