Kulu’da Baca Yangını Kül Etti

Konya’nın Kulu ilçesinde bir evin bahçesinde yemek pişirmek için kullanılan oda soba bacasından çıktığı öne sürülen yangın sonrası kullanılamaz hale geldi.

Kulu’da Baca Yangını Kül Etti
Yangında, alevlere müdahale etmek isteyen ev sahibi kadın, çatının çökmesi sonucu yaralandı.
Yangın, Karşıyaka Mahallesi Erdemli Sokak No:20’de çıktı. Edinilen bilgiye göre, Ö.Y.’ye ait evinin bahçesinde halk arasında tandırdamı olarak bilinen mutfakta kurulan kuzune soba üzerinde yemek pişirildiği sırada yangın çıktı. Yemeği sobanın üzerine koyduktan sonra evlerine geçen ev sahiplerinin bir süre sonra mutfaktan dumanların yükseldiğini fark etmesi üzerine komşularına haber verdi. Bu sırada mutfağa girerek tavandaki alevlere müdahale etmek isteyen ev hanımı A.Y., tavanın çökmesi sonucu yaralandı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıkları oluşan A.Y., çağrılan ambulansla Kulu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan yaralı kadının, Konya’ya sevk edildiği öğrenildi.

Öte yandan haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahalede ederek söndürdü. Yapılan soğutma çalışmalarının ardından yapılan incelemede yangının soba bacasından çıktığı belirlendi.
Kaynak: İHA