Gadir-i Hum Bayramı

İsmihan Özgüven) HATAY (AA)- Hatay Valisi Ercan Topaca, Hz. Muhammed'in Veda Haccı dönüşü Hz. Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Topaca, mesajında, asırlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'ın farklı kültürlerin, inanışların bir arada huzur ve barış içerisinde yaşadığı dünyanın önemli hoşgörü merkezlerinden olduğunu vurguladı.
Dünyanın farklı bölgelerinde etnik ve mezhep kökenli tartışmalar yaşandığı dönemde, kökeni, kültürü ve inancının ne olduğuna bakılmaksızın insan sevgisi ekseninde oluşan Hatay'daki kardeşlik ve hoşgörü ikliminin öneminin çok daha iyi anlaşıldığını belirten Topaca, şunları kaydetti:
"Hatay'da karşılıklı sevgi, saygı ve dostluk esasına dayalı, birlik ve beraberlik içinde kutlanan bayramlar, ülkemizdeki hoşgörü kültürünün en güzel yansımalarından biridir. Bu anlayışla 3 semavi dine mensup vatandaşımızın bayram sevinçlerini ortak sevincimiz olarak görüyor, beraberce bu mutluluğu paylaşıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Hataylı hemşehrilerimiz arasındaki bu güçlü bağların korunması, daha da güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılması hususunda el birliğiyle gayret göstereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi vatandaşlarımızın Gadir-i Hum Bayramı'nı kutlar, sağlık, huzur ve afiyet içerisinde nice güzel bayramlara sevdikleri ile erişmelerini dilerim."
Kaynak: AA