Devletin zirvesi hain saldırı için toplandı

Bingöl'deki hain saldırı devletin zirvesinin de ana gündem maddesi oldu.

Devletin zirvesi hain saldırı için toplandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl'deki silahlı saldırıya ilişkin olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, Ala ile telefonla görüşerek, Bingöl'de İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindekilerin maruz kaldığı silahlı saldırıya ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, bölgedeki gelişmeleri ilk andan itibaren yakından takip etti.

Edinilen bilgiye göre,Başbakan Davutoğlu, hain saldırıya ilişkin olarak önce İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan telefonla bilgi aldı, ardından da AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in de katılımıyla gece yarısı bir toplantı gerçekleştirdi.

AK Parti MYK toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in sağlık durumuna ilişkin olarak, 'Benim şu anda aldığım bilgi hayati tehlike yok şeklinde, inşallah öyledir. Hem koruması hem kendisiyle ilgili aldığım bilgi o yönde' diye konuştu.

Olaya ilişkin ayrıntılar, bugün İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 11.30'da, AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın da 13.30'da düzenleyeceği basın toplantılarıyla kamuoyuyla paylaşılacak.