Çıraklıktan Üniversiteye

Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek çırak olarak eğitime aldığı iki öğrencisini üniversiteye gönderdi.

Çıraklıktan Üniversiteye

Mesleki Eğitim merkezlerinde rastlanılmayan olay Menemen’de gerçekleşti. Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezinde üç yıldır çırak öğrenci olarak Elektrik-Elektronik bölümünde eğitim gören iki çırak başarılması güç olan bir işi başararak üniversiteye girdiler.

Eğitimlerini Menemen EAC Mesleki Eğitim Merkezinde tamamlayan ve Elektrik-Elektronik bölümü çırak öğrencisi olan Cemil Kısa Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazanırken diğer aynı bölümde eğitim gören Emre Sözan ise Celal Bayar Üniversitesi Elektrik-Elektronik bölümünü kazandı. Her iki öğrenci de çırak arkadaşlarına örnek teşkil ettiklerini belirterek son derece mutlu olduklarını, dershaneye gitmeden başardıkları bu örneğin aslında tüm çırakların istediklerinde önlerinin açık olduğunu ifade ettiler.

Okul Müdürü A.Levent Ertekin ise öğrencilerinin Türkiye’de bir ilki başardıklarının belirterek “Kurumumuzda verilen eğitim ve motivasyonun yüksekliğini gösteren bu örnek aslında Türkiye’nin önüne bir model olarak konulmalı. Çırak olarak eğitim sisteminin dışında kalmış öğrencilerin de istedikleri takdirde neyi başarabileceklerinin bir göstergesidir. Bu başarıda emeği geçen kurum öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Bu örneklerin inşallah daha da artması Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli" şeklinde konuştu.

Her yıl “yılın çırağını” dizüstü bilgisayarla ödüllendiren okul yönetimi bu yıl kurum tarihinde bu büyük başarıya imza atan iki öğrencisini üniversiteye uğurlarken tablet hediye etti.
Kaynak: İHA