Burhaniye Sgk Müdürü Ali Emen’e Anlamlı Ziyaret

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Hayri Akduran ve yönetim kurulu üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi Müdürü Ali Emen’i makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

Burhaniye Sgk Müdürü Ali Emen’e Anlamlı Ziyaret

Konuklarını kapıda karşılayan Müdür Emen, ziyaretten memnunluk duyduğunu söyledi.

Burhaniye’de görev yapmaktan çok mutlu olduğunu belirten Emen, Çanakkale M.Y.O. Seramik Bölümünü ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi mezunu olduğunu söyledi.

1965 Balıkesir doğumlu, evli ve 2 çocuk babası Ali Emen, 1989 Yılında BAĞ-KUR da memur olarak göreve başlamış. 1999 yılında yapılan sınavda başarılı olan Emen, şef olarak atandıktan sonra, 09.07.2014 tarihinde Burhaniye Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü olarak görevlendirilmişti. Konuklarını kapıda karşılayan Müdür Ali Emen bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek “Her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olacağız. Biliyoruz ki her vatandaşımız potansiyel bir engellidir. Engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılması ve tamamının sosyal güvenceye kavuşturulması ve bu konudaki yasal haklarının neler olduğu konusunda tüm toplumumuzun özellikle engelli kardeşlerimizin bilinçlendirilmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Müdür Ali Emen’e teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Akduran da” Öncelikle İlçemize hoş geldiniz buradaki görevinizde sizlere başarılar diliyoruz. Engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümüne yönelik yaklaşımınız bizler için çok önemli. Biz derneğimiz olarak tüm engellilerimizin gözü, kulağı, sesi olmaya çalışıyoruz. Onların haklarını her platformda savunmaya çalışıyoruz. Bunun içinde özellikle Devlet kurumlarımızla yakın ilişki içinde olmaya gayret ediyoruz. Bu konuda da her kesimden yakın ilgi alaka görüyor olmak bizleri memnun ediyor” dedi.

Heyet de yer alan Gürsel Vardar ise” Engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesinde ve işlevinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bu ziyaretimiz bu açıdan da bizim için ayrı bir önem arz etmektedir. Tüm engellilerin sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınabilmesi, eğitimi ve istihdamı için devletimiz çok önemli adımlar attı tabiî ki ancak bunları yeterli göremeyiz. İmkânlar ölçüsünde bu kazanımları daha da ilerilere taşımak hepimizin görevi olmalıdır. Birçok engelli kardeşimiz sahip olduğu yasal haklarının bile bilincinde değil, çoğu kez ortez, protez vb. alımlarında aracı kurumların haksız kazanç elde etmelerine bilmeden de olsa alet olabiliyorlar. Tüm engelli kardeşlerimizin sahip olduğu yasal haklarından faydalanabilmesi için onları bilinçlendirmeliyiz. Bu konuya yönelik yapmayı düşündüğümüz eğitim çalışmalarımızda sizlerinde katkı sunmasını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA