Ak Parti İzmir İl Başkanından Chp’ye Sert Eleştiri

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP’yi Tire ve Ödemiş’te yaşanan arazi satışı süreci hakkında eleştirerek, “Tire’den sonra Ödemiş’in Gökçen ilçesinde köylülere ait arazi CHP Ödemiş İlçe başkanının oğlu ve yeğenine satıldı.

Yani satan CHP, alan CHP. Biz İzmir’in mallarını sattırmayacağız deyip arka planda satılması İzmir halkını, köylüsünü ve bizi tedirgin etmiştir. Açıklama bekliyoruz” dedi.


İl ve ilçe kongreleri hakkında basın bilgilendirme toplantısında konuşan Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in her açıklamasında il özel idareden devredilen kamu mallarının İzmirliye bırakılması şeklindeki açıklamalarına karşın Ödemiş’in Gökçen ilçesinde köylülerin kullandığı bir tarım arazisinin CHP Ödemiş İlçe Başkanının oğlu ve yeğeni tarafından satın alındığını açıklayarak, sert tepki gösterdi.

“SATAN CHP ALAN CHP”
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP yönetimi ve büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun söylem ve davranışlarının birbirini tutmadığının Ödemiş’te yaşanan son örnekle de ortaya çıktığını kaydederek şöyle konuştu:
“Biliyorsunuz Tire’de bir süreç başladı.

CHP’liler kamu mallarıyla ilgili ‘İzmir’in mallarını ham yapacaklar, AK Parti iktidarı İzmirlilere malları vermedi, peşkeş çekilecek’ gibi ağır ithamların yanıtını verdik. En son Tire’de bir olay yaşandı. Satılmayacağını söylediler. Dün yaşanan süreçte Ödemiş’in Gökçen beldesinden gelen bir bilgiye göre, orada bir tarım arazisi -köylünün kullandığı- Ödemiş ilçe başkanının oğlu ve yeğeni tarafından satın alındı. Yani satan CHP, alan CHP.”

“CHP’LİLERDEN BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
Delican, CHP’nin İzmir ve Ege Bölgesi köylülerinin mallarını çatır çatır sattığını savunarak, CHP yöneticilerinden bir açıklama beklediklerini ve kendilerinin İzmirlinin hakkını aramaya devam edeceklerini söyledi:
“Karakolda başka söyler mahkemede şaşar misali" deyimini hatırlatan Delican, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla hazırlanan kırmızı kitapçıkta, köylünün mallarını emanet olarak görüyoruz ve sattırmayacağız denmesine rağmen, Ege bölgesindeki CHP’liler çatır çatır malları satıyor. Aydın’da, Tire’de satılıyor. Kimse kimseyi yanıltamaz, güveniyle oynayamaz. 'İzmir’in mallarını sattırmayacağız' deyip arka planda satılması İzmir halkını, köylüsünü ve bizi tedirgin etmiştir. Açıklama bekliyoruz. Söyleyecek söz bulamıyoruz. Arkada başka bir plan olduğu ortada. Bu kadarı fazla. İhaleyi inceleyeceğiz. CHP’nin sattığı ve aldığı bir süreçle karşı karşıyayız. İzmirlinin hakkını aramaya devam edeceğiz.Sayın Ali Engin, bana bir dosya vermişti. Ben vekillerle İzmir’in önünde engel kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz, dosyayı da inceliyoruz, mazeret istemiyoruz, hizmet istiyoruz, İzmir’i ideolojik olarak bir yerlere çekme, hizmetsizliğin üstünü kapatmak son derece yanlış. Bundan vazgeçmelerini istiyoruz.”

“İZMİR’DE DELEGE SEÇİMLERİ”
Partisinin 5’inci Olağan Kongre takviminin başladığını, 22 Şubat tarihine kadar il kongrelerinin tamamlanacağını belirten Delican, İzmir’de köy ve mahalle delege seçimleriyle hazırlıklarının sona erdiğini kaydetti.

Delege seçimlerinin köy, mahalle ve beldelere kayıtlı tüm üyelerin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacağını söyleyen Delican, sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir’de 18-19 Ekim tarihinde mahalle delege seçimleri yapılacak. 15 Eylül tarihinde başlamıştır kongre takvimi. Büyük kongreden önceki süreç tamamlanacak il kongreleriyle. Mahalle delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Mahalle kayıtları tüm üyelerimizin katılımıyla mahallinde ve sandık konarak yapılacaktır. Adil bir anlayışla, tüzük ve yönetmelikte belirtilen kıstas ve ilkelerle gerçekleştirilecektir. İlimiz ve ilçemizdeki delege seçimleri tüm köy ve mahallerimizde 18-19 Ekim 2014 günü saat 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy ve mahallerimizde atılmış olacaktır. Sonra kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım-31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014-22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri gerçekleştirilecektir. Nihayetinde kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağıdır.”
Kaynak: İHA