Ahmet Davutoğlu: Kılıçdaroğlu gölge etmesin yeter

Başbakan Ahmet Davutoğlu, silahlı saldırıda yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’i ziyaret etti ve çıkışta açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu: Kılıçdaroğlu gölge etmesin yeter
Başbakan Ahmet Davutoğlu dün IŞİD protestoları sırasında saldırıya uğrayan ve yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ziyareti sonrası yaptığı açıklamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için 'Yaptığı sorumsuzluktur. Ve tarihe geçecek bu kritik dönemde yapılan bir ihanettir. Kılıçdaroğlu'nun aklına da ihtiyacımız yok. Sadece sussun gölge etmesin' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan, Bingöl'de 2 polisin şehit olduğu 2 polsin de yaralandığı saldırıyla ilgili açıkalma geldi.

Saldırıda yaralan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'i hastanede ziyaret eden Davutoğlu, çıkışta açıklamalarda bulundu.

Ürker'in durumunun iyi olduğunu belirten Davutoğlu şunları kaydetti:

'Kahramanca görevlerini yapan polislerimizden 2'si şehit oldu 2'si de yaralandı. Saldırı sonrası gece boyunca bakanlarla birlikte gelişmeleri takip ettik ve gerekli talimatları verdik. Bu işin faili konumundaki teröristler bir iki saat içinde cezalandırıldılar. Atalay bey emniyet camiasında sevilen, görevini hakkıyla yapan bir güvenlik görevlisidir. Zor şartlarda bile bölge halkının yanında olmak için oradaydı ve bu halkın kalbinde yer edecektir...'

'DURUMU GAYET İYİ'

Başbakan Davutoğlu, 'Atalay Bey'in şu anki durumu gayet iyi. Doktorlarımızdan bilgi aldık, şuuru yerinde, şu anda kısmi ve sınırlı bir müdahalede bulunuluyor kendisine. Kapsamlı bir operasyon ihtiyacı olmadığını doktorlar bize söyledi. Ancak ilk müdahalede son derece başarılı olduğu için yara yerinin temizlenmesi yönünde bir müdahalede şu anda' şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ÇIKIŞTI

Başbakan Davutoğlu'na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Sadece Kobani için yeni bir tezkere' teklifi de soruldu. 'Kılıçdaroğlu'nu anlamak mümkün değil' diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

'Bir taraftan sukunet telkin ediyor ama bir taraftan da vandalizme gerekçe gösterilen IŞİD üzerinden hükümeti suçluyor. Eğer Kılıçdaroğlu'nun elinde bir belge varsa, sorumlu bir devlet adamıysa çıksın 'Türkiye Cumhuriyetinin şu görevlisi IŞİD'e şu yardımı yaptı' desin.

'İHANETTİR'

Ülkeye açık bir tuzak olan bu tezi tekrar etmesi sorumsuzluk ve ihanettir. Hiçkimse bu tezi ispat edemez. Elinde belge varsa ortaya koysun. Bir ülkeyi, devleti ve milleti itham altında bırakmak yakışmaz.

Teklifi de komik. 'Sadece Kobani tezkeresi' diyor ama yarın IŞİD Haseki'ye saldırdığında ya da Halep'e saldırdığında ne olacak? Her il veya ilçe için ayrı ayrı tezkere mi çıkaracağız? Bir hafta önce yaptığı büyük hatayı şimdi fark ediyor ve çark etmeye çalışıyor, her zaman olduğu gibi. Ayrıca daha önce neredeydiniz? Türkmenler, Araplar, PYD'nin tesiri altında olmayan Kürtler katledilirken neredeydiniz?

'ESED'E DOKUNULMASIN İSTİYOR'

Kılıçdaroğlu'nun tek amacı Esed'i korumak. Öyle bir bir tezkere çıksın ki Esed'e dokunulmasın istiyor. Bir kez daha söylüyorum. Kılıçdaroğlu'nun duymayan kulağına bir kez daha sesleniyorum. Türkiye IŞİD'e de Esed rejimine de aynı şekilde karşıdır.

Ortaya koyduğu tezle ilgili ispatı varsa ortaya koysun, yoksa sussun. Kılıçdaroğlu bilsin ki onun aklına ihtiyacımız yok. Sadece sussun, kendi ülkesini uluslararası topluma şikayet etmesin, provokatörlerin eline argüman vermesin, sadece sussun. Onun fikrine de aklına da ihtiyacımız yok.

'ONUN HAYALLERİNİN ÖTESİNDE'

Tazminat konusunda da konuştu ve ortaya çıktı ki Türkiye'deki durumu da bilmiyor. O tazminatı düşünürken bizler süreci başlattık. Danışmanları da bilmiyor galiba, biz terör saldırılarında zarar gören vatandaşların yanındayız. Bizim uygulamamız onun hayallerinin ötesinde. Vatandaşların zararı için ilk gün talimat verdik.'