Kazan Müftüsü Karagöz’den Bayram Mesajı

Kazan İlçe Müftüsü Halil Karagöz, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda bayramların önemine ve paylaşmanın bereketine dikkati çekti.

Kazan Müftüsü Karagöz’den Bayram Mesajı

Bayramların sevinç ve neşe günü olduğunu ve öteden beri her milletin birçok millî günleri ve millî bayramları olduğunu belirten Müftü Karagöz, millî bayramların millî şuuru geliştirdiği gibi dinî bayramların da dinî şuurun gelişmesine vesile olduğunu vurguladı. Bu yıl İslâm aleminde milyonlarca insanın vatanından, evinden uzakta çok kötü şartlarda bayram geçireceklerine dikkat çeken Karagöz, mesajında kurban vecibelerini yerine getirenlerin kurbanlarını bu kardeşlerimize ulaştırmalarının bir kardeşlik borcu olduğu gibi Allah katında da makbul olacağını kaydetti.

Müftü Karagöz mesajına şöyle devam etti:
“Dinî günlerimiz ve bayramlarımız kardeşliğimizin yenilenmesine, dayanışmamızın sağlamlaşmasına, sevgi, birlik ve beraberliğin artmasına vesile olmaktadır. Kardeşlerimize bayramı fırsat bilerek safları sıklaştırmalarını, küsleri barıştırmalarını, muhtaçları bu dönemde kestikleri kurbanlarla veya ekonomik olarak güçleri nispetinde desteklemelerini tavsiye ederim.”
Kaynak: İHA