İstihbarat Dairesi Eski Başkanı, Gözaltındaki Polisler İçin Antalya'da

Paralel yapı iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan polislere destek olmak amacıyla Antalya’ya gelen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ömer Altıparmak, “Polis arkadaşlarımız hakim kararıyla yapmış olduğu dinlemeler neticesi, hakimlerin verdiği kararlardan dolayı yargılanır bir durumları var” dedi.

İstihbarat Dairesi Eski Başkanı, Gözaltındaki Polisler İçin Antalya'da

Antalya merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan polislerin adliyede ifade verme işlemleri devam ederken, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ömer Altıparmak da, görevi döneminde gözaltında bulunan polislerin bir çoğunun Antalya’da görev yaptığını hatırlattı. Altıparmak, avukatlarla görüştüğünü belirterek "Arkadaşların burada bulunma sebebini usulsüz dinleme olarak ifade ettiler. Arkadaşlar dinlemenin tamamı hakim kararıyla yapılmış dinlemeler. Hakim kararıyla yapılmış dinlemelerin kim usulsüz olduğunu iddia edebilir. Önleme dinlemeleri failler o suçu işlemeden önce yapılan dinlemelerdir. Önleme dinlemeleri malum anayasamızda düzenleniyor, dinlemeler hakim kararıyla yapılıyor. 5397 sayılı kanunla düzenleniyor. Bu dinlemeler kesinlikle suç işlemeden önce yapılan analiz çalışmalarına istihbarat metot ve taktiklerine dayalı dinlemeler. Siz 100 dinleme yapıp bunun 10- 15'inde yanılabilirsiniz. Ama yanılmadığınız kısmı can mal imaj kurtarırsınız. Kaos oluşması engellenir” diye konuştu.

Kanunda açıkça yazdığını, önleme dinlemesinin asla delil olarak kabul edilmediğini anlatan Altıparmak sözlerini şöyle sürdürdü: "Önleme dinlemelerinden elde ettiğimiz bilgileri biz TEM’le ilgiliyse oraya rapor ediyoruz. KOM’la ilgiliyse oraya gönderiyoruz. Adli çalışmayı onlar yapıyor. Kanunda açık ve net bir şekilde yazıyor. Önleme dinlemeler 10 gün içinde imha edilir diye. Arkadaşlarımız bir de şununla suçlanıyor. ‘Arşivlerde neden bunların kaydı yok’. Kanun zaten bunu koymayın diyor. Arkadaşlar şu anda hakim kararıyla yapmış olduğu dinlemeler neticesi hakimlerin verdiği kararlardan dolayı yargılanır bir durumları var. Bu arkadaşlarımızın çalışmaları yoğunlukla terör örgütlerine yöneliktir. Bakın çalıştıkları dönemde yaptıkları çalışmalara valiler, emniyet müdürleri, emniyet genel müdürü şahittir. Basın olarak duymadınız bombacıyı da duymadınız ama arkadaşlarımız bunlar için ödüllendirildi. İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Sırf Antalya ve turizm bundan zarar görmesin diye. Bu arkadaşlar çocuklarıyla bayram yapacaklardı. Zamanlama manidar. Bir dönemde ülkenin bölünmemesi için her türlü çabayı gösteren ailesini her şeyini feda eden Antalya için bu kadar önemli işler yapan arkadaşlara bunlar reva görülüyor.”
Kaynak: İHA